Vaste plek voor 7x7 voetbal bij Sportlust '46

 

Het 7x7 voetbal is bij Sportlust ‘46 in de afgelopen vier seizoenen uitgegroeid tot een volwaardige afdeling binnen de vereniging. De vrijdagavond is als goed bezochte vaste speelavond toegevoegd aan het weekprogramma van Sportlust '46.

 

De huidige groep van 7x7 spelers bestaat uit ruim 30 mannen, met een minimum leeftijd van 35 en oplopend tot achter in de 50 jaar. Wekelijks trappen zij op een sportieve en gezellige manier met elkaar een balletje op het kunstgras. Vanaf 20.00 uur is het verzamelen en na de warming up volgt een ouderwets onderling partijtje van ruim een uur op een half veld. "Een lekker begin van het weekend en de zaterdag blijft zo vrij om de zonen en dochters aan te moedigen bij hun wedstrijden, voor andere sporten en hobby’s of om te klussen en boodschappen te doen", aldus Nick Lobé, de initiatiefnemer en coördinator van het 7x7 voetbal bij Sportlust ‘46.

 

Naast de onderlinge partijtjes op vrijdagavond worden er in de regio ook toernooien georganiseerd. Behalve bij Sportlust ’46 vinden deze plaats bij de verenigingen SC Woerden, VV VEP, VV Kamerik, VV Sportief, UNIO Oudewater, SCH Harmelen, VV Kockengen en PVCV Vleuten.  Voor volgend seizoen hebben zich ook al weer nieuwe verenigingen uit de regio gemeld.  Maar het blijft altijd in de directe omgeving van Woerden. De wedstrijdjes staan bij het  Sportlust-toernooi onder deskundige leiding van officiële KNVB-scheidsrechters, waar Egbert Egberts bij Sportlust '46 voor zorgt. Geen buitenspel, geen slidings en onbeperkt wisselen zijn de afwijkende regels bij 7x7 voetbal.

 

De toernooien zijn, behalve sportief, vooral ook in de kantine een succes. Bij Sportlust '46 staan dan de vaste barmannen André Vergeer en Cor Welgraven paraat om voor de gezelligheid achteraf een drankje en wat meer te verzorgen en Henny van Muijen draait het welbekende rad. De gezelligheid staat voorop. Het is vrijblijvend, dus je hoeft je niet verplicht te voelen er altijd te zijn. Net als alle andere teams uit zijn op lekker bewegen, in sportieve sfeer met elkaar omgaan en toch een beetje het gevoel hebben om wedstrijdjes te kunnen voetballen. Bij het naborrelen blijkt steeds weer dat dit voor iedereen voorop staat.

 

Afgelopen seizoen heeft een Sportlust-team ook voor het eerst mee gedaan met de voorrondes van het NK 7x7 45+ voetbal. Dit was zo’n succes dat er al plannen zijn om in 2017 samen met de KNVB een voorronde bij Sportlust ’46 te organiseren.

 

De 7x7-teams van Sportlust ’46 zullen op de toernooien van volgend seizoen verschijnen in volledig nieuwe kleding. Vijf sponsors hebben daar mede voor gezorgd: Jumbo Bijlsma, Chalet.nl, Roest Crollius en de Jong Advocaten, Bolton en Daksafe. Alle spelers hebben een eigen shirt, voorzien van naam en voor allemaal het rugnummer 7. Ook voor nieuwe spelers ligt er volgend seizoen zo’n fraai shirt te wachten!

 

Schroom niet en meld je als speler aan of kom gerust een paar keer meedoen om te ervaren of het wat voor je is.  Contact: nick.lobe@casema.nl of 06-21354058

Wedstrijdinformatie


...
Sportlust '46
.
...
Sportlust '46

  • Sportlust TV/Websiteteam wenst u een fijne vakantie
  • Wedstrijdsponsor:
    .
  • SNS bank Pupil vd Week:
    .
  • Wedstrijdbal:
    .