Even voorstellen Rick Wils

Wedstrijdinformatie


...
Sportlust '46
.
...
Sportlust '46

 • 1e training Selectie Sportlust 1 28 juli
 • Wedstrijdsponsor:
  .
 • SNS bank Pupil vd Week:
  .
 • Wedstrijdbal:
  .
 • 7 augustus 2017 16:26

  Voor komend seizoen heeft de Technische Commissie van Sportlust ’46 een aantal nieuwe spelers aangetrokken.

   

  Wij gaan de komende weken de nieuwe spelers aan u voorstellen zodat u een beeld krijgt wie deze nieuwe spelers zijn.

   

  Hierbij stellen wij aan u voor afkomstig van WDS Rick Wils.


   

  De pas 19-jarige Rick Wils zal komend seizoen te bewonderen zijn op de velden van Sportlust ’46.

  Rick afkomstig van WDS en woonachtig in Driebruggen is afkomstig van een echte voetbalfamilie. Zijn vader Ramon de Koning was jarenlang een betrouwbare steunpilaar van het 1e elftal van WDS.

  In de pupillen begon Rick bij WDS aan zijn tot nu toe flamboyante carrière. De kenners langs de lijn spraken al snel over een talentje en de legendarische woorden “dat wordt latere een hele grote”, bleven niet lang uit.

  De kenners zaten er niet naast, Rick is letterlijk een grote jongen geworden. Op zijn 16e mocht hij al debuteren in het vlaggenschip van WDS. Toenmalig trainer Andy Biekman liet hem in  de uitwedstrijd tegen Linschoten voor het eerst meedoen en het duurde niet lang voordat hij zijn basisplek had veroverd.

  De seizoenen erna groeide Rick nog wat in de breedte, en zeker ook als voetballer. Afgelopen seizoen uitte dat zich in 17 doelpunten en 12 assist, waarmee hij de zogenoemde MVP van WDS werd. Dat dit door de buitenwacht niet onopgemerkt bleef was dan ook geen verassing. Uiteindelijk was het Sportlust’46 die aan het langste eind trok en komend seizoen mag gaan genieten van Rick Wils.

  Rick die al enige tijd een relatie heeft , heeft verder nog twee broetjes Tom en Sem.

  Hij gaat volgend jaar beginnen aan de opleiding Sportmarketing & management op Hoge school Rotterdam en daarnaast is hij af en toe bij RW vloerenbedrijf aan het werk.

  Zijn favoriete positie is toch wel nummer 10 maar in de spits komt hij toch het beste tot zijn recht. Op beide posities speelde hij dan ook bij vv WDS. 

  Zijn muzieksmaak is heel breed maar als hij dan toch moet kiezen is het wel (deep)house.

  Op de vraag van welke trainer hij het meeste heeft opgestoken antwoord de grillige spits:  De trainer die mij het meest verder bracht was Andy Biekman. Toen ik op 15/16 jarige leeftijd bij O23 wedstrijden op viel heeft hij mij bij de selectie van WDS 1 gehaald. Hierdoor kon ik mezelf snel ontwikkelen. Maar ook zijn opvolger Patrick Kamperveen heeft me nieuwe dingen bijgebracht die ik dus zo snel mogelijk wil laten zien.

   

  Soms is het wel eens interessant om te weten hoe men met Sportlust in contact is gekomen. In zijn geval is dit toch wel op een unieke manier:

  Ik ben terecht gekomen bij Sportlust door een veteranentoernooi bij Sportlust zelf. WDS 4 waar mijn vader Ramon de Koning in speelt had te weinig spelers en mijn seizoen was al klaar dus ik besloot mee te doen. Een paar dagen later werd ik gebeld door Nick van Baaren. Ik had blijkbaar een goede indruk achter gelaten tussen de 'oudjes' en we besloten dat ik een paar keer zou meetrainen. Hier beviel het van beide kanten en heb ik besloten bij sportlust te gaan voetballen.

   

  Mijn persoonlijke doelstelling is natuurlijk een basisplaats afdwingen met zoveel mogelijk goals/assists. Daarnaast wil ik met het team promoveren en ik denk dat dat zeker mogelijk is!