Sportlust 46 pakt de koppositie

Wedstrijdinformatie


...
CSW
1 - 3
...
Sportlust '46

 • Zaterdag 15 september 14:30 uur 3e ronde KNVB districtsbeker
 • Wedstrijdsponsor:
  .
 • SNS bank Pupil vd Week:
  .
 • Wedstrijdbal:
  .
 • 7 oktober 2017 18:30

  Sportlust ’46 heeft zichzelf een uitstekende dienst bewezen en de uitwedstrijd tegen FC Breukelen met 2-5 gewonnen.


  Vooraf was men toch nieuwsgierig in welke staat de degradant uit de hoofdklasse zou zijn. FC Breukelen toch wel een ploeg met een uitstekende reputatie en vol ambities om weer terug te keren naar de Hoofdklasse.


  Sportlust ’46 startte overtuigend en zette met goed voetbal FC Breukelen vast. Het enigste dat men zich de eerste helft kan verwijten is het maken van doelpunten.

  Ee schot van Martijn Jansen ging naast het doel. Robin Demeijer probeerde het met een lobje over de keeper maar ook die had meer verdiend. Ook Mitch van der Vlist had met een tweetal schoten het vizier niet helemaal op scherp. Ook Moussa Kalisse kwam een aantal maal dreigend in scorings positie maar ook zijn schoten misten kracht.

  Aan de andere kant moest Michael de Leeuw handelend optreden om de enige kans die FC Breukelen kreeg onschadelijk te maken, kortom Sportlust kreeg voldoende kansen maar verzilverde er te weinig.


  Verder speelde Sportlust een volwassen wedstrijd en gaf het FC Breukelen geen schijn van kans.


  De  tweede helft pakte Sportlust ’46 gelijk weer het initiatief. De hard werkende en levens gevaarlijke Rick Wils ontpopte zich tot echte aanvalsleider en was de verdedigers van FC Breukelen continue tot last. Het was aan de keeper van FC Breukelen te danken dat Sportlust niet tot scoren kwam.


  Uiteindelijk was  het dan toch nog snel in de tweede helft 0-1 Een uitstekend doelpunt van Zakaria Issarti was voor de keeper teveel en de 0-1 was een feit.


  Daarna ging het snel en Martijn Jansen maakte de 0-2. Rick Wils sleurde, joeg de verdedigers op en daar profiteerde Moussa Kalisse tot tweemaal toe van 0-3 en de 0-4.

  Achterin wisselde Wim van t Westeinde de routiniers Rory van Gulik en Robin Demeijer.


  Een slordigheidje in de verdediging betekende de 1-4. Sportlust bleef jagen op meer en het was uiteindelijk Rick Wils die toch weer zijn doelpuntje meepikte 1-5.

  In de slotminuut kreeg FC Breukelen nog een strafschop en die werd fraai verzilverd 2-5.


  Een volwassen overwinning met goed voetbal en met een elftal wat steeds beter in vorm komt.


  Volgende week komt CSW uit Wilnis naar Woerden en Sportlust ’46 zal er alles aan doen om de punten in Woerden te houden.


  Opstelling Sportlust ’46: Michael de Leeuw, Nick Verhagen, Rory van Gulik( Glenn Geefshuysen), Mike Verhagen, Martijn Jansen, Remco de Rijk, Zakaria Issarti( Kevin Blonk),Robin Demeijer( Jeroen Merk), Moussa Kalisse, Mitch van der Vlist, Rick Wils.