Wij stellen voor Xerxes/DZB

Wedstrijdinformatie


...
Sportlust '46
.
...
Sportlust '46

 • 1e training Selectie Sportlust 1 28 juli
 • Wedstrijdsponsor:
  .
 • SNS bank Pupil vd Week:
  .
 • Wedstrijdbal:
  .
 • 7 augustus 2017 16:33

  Sportlust ’46 speelt komend seizoen weer in de 1e klasse A van de KNVB.

  De komende weken zullen wij alle tegenstanders aan u voorstellen

  Deze week Xerxes/DZB:

   

  XerxesDZB is een Rotterdamse voetbalclub, in 2000 ontstaan uit een fusie van RFC Xerxes en DZB Zevenkamp.

  Xerxes werd opgericht in 1904 door onder anderen leden van de familie Van Koetsveld. Het speelde aanvankelijk aan de Zanddijk. Vanaf 1906 in de Boschpolder. Vanaf 1908 had de club haar speelveld aan de Pelgrimsstraat, vanaf ca. 1911 aan de Hudsonstraat en vanaf 1921 nog westelijker, aan het Groene Wegje.

  In 1931 bereikte Xerxes de 1e klasse, de hoogste afdeling van het Nederlandse voetbal. Uiteraard was er grote vreugde, maar ook een probleem. Het veld en de inrichting aan het Groene Wegje voldeden niet aan de eisen van de eerste klasse. De thuiswedstrijden in het seizoen 1931-1932 moesten op het VOC-terrein worden afgewerkt. Maar in augustus 1932 kon het 'westelijke' Xerxes verhuizen, dit keer uit eigen vrij wil, naar een eigen stadion aan de Wilgenplas in Schiebroek.

  De fusieclub komt onder de naam XerxesDZB uit in de 1e klasse  van de zaterdagamateurs. De zondagtak van de vereniging speelt zijn wedstrijden in de derde klasse van de KNVB. Het tenue van Xerxes en XerxesDZB bestaat uit een horizontaal gestreept blauw-wit shirt en een blauwe broek.

  De toekomst van XerxesDZB ziet er hoopvol uit. In 2010 is hockeyclub OMHC verhuisd naar Nesselande en heeft het Sportpark een ware metamorfose ondergaan. Er is een nieuw clubhuis, uitbreiding van de kleedkamers en een kunstgrasveld. Vanaf augustus 2013 staat er op het sportpark een tribune met 360 zitplaatsen.

  Het vernieuwde sportpark is bij de opening vernoemd naar de legendarische voetballer Faas Wilkes. Vanaf 27 november 2010 heet het: Sportpark Faas Wilkes.

  XerxesDZB kende afgelopen seizoen een moeizaam seizoen in de eerste klasse. Met veel aanwinsten en de indeling in de eerste klasse A hoopt XerxesDZB komend seizoen hogere ogen te gooien en een terugkeer in de hoofdklasse te bewerkstelligen.

  De formatie van trainer Joop Hiele, die dit seizoen in de nacompetitie strandde, ziet overigens ook veel spelers vertrekken.

   

  Spelers die nieuw zijn bij Xerxes/DZB:

  Ingmar Maayen (RVVH), Moreno Marengo (Barendrecht), Christiaan Hartmans (BVCB), Brandon Konemann (Oranje Wit), Mohamed Araj (XerxesDZB), Wembley Reyes (Spartaan;20), Angelo Ravenberg (SVC’08), Bjorn Benard (Scheveningen), Leroy Goedhoop (XerxesDZB), Alex Semedo ( Zuidland).

   

  Spelers die vertrokken zijn bij Xerxes/DZB:

  Remy Broekmans (Dutch Lions), Jeremy Hensen (IFC), Jeremy Stork (BVCB), Kevin de Vries (Jodan Boys), Mathijs Donatz (Sliedrecht), Roy Spierings (Nieuwerkerk), Ivan Almeida (CVV Zwervers), Damien Muller (Oranje Wit), Marcelo Tucci (VVGZ).

   

  De spelers die ook dit seizoen Xerxes trouw blijven zijn

  Raoul Gangadin,Joey Grootenboer,Leonardo de Pina,Jeroen de Jonge, Mustafa Celen,Bruce van Kesteren,Mike Navajes Sanches,Leon van den Berg,Marciano Bruma,Ruben den Engelsman,Jorno Reurink,Selmo Kurbekovic,Marcello Gomes da Veiga,Kenny Fonseca,Ilyas Ouled Ali,Ismael Celen,Monib Rafiq,

  De begeleiding bestaat uit: Joop Hiele (Hoofdtrainer),Osvaldo de Pina (Ass-trainer), Peter van Loon (jr.Asst-trainer), Ruben Muskiet (Keeperstrainer),Ed Weesi (Verzorger/herstel-trainer), Huib de Sprong (Verzorger/herstel-trainer), John Schenk (Grensrechter)

  XerxesDZB
  Sportpark Faas Wilkes
  Igor Stravinskisingel 1
  3069 MA Rotterdam
  010-4558609
  info@xerxesdzb.nl

  Website http://www.xerxesdzb.nl/