Sportlust ’46 wil komend seizoen gaan starten met een G-voetbal team.

Op dit moment zijn wij druk bezig de organisatie neer te zetten om het elftal heen.

De volgende stap is het formeren van een elftal.

 

Wat is G-voetbal?

 

G-voetbal is voetbal voor mensen met een lichamelijke en / of een verstandelijke handicap. Voor G-voetbal zijn aparte regels opgesteld binnen de KNVB.

De letter G staat beslist niet voor "gehandicapt"! Het is de logische volgende letter na de laatste F-categorie bij de KNVB.

 

Hoe wordt G-voetbal gespeeld?

·        spelers: 1 keeper, 6 veldspelers

·        tijdsduur wedstrijd: 2 x 25 minuten met 10 minuten rust;

·        speelveld: Half speelveld. De doelen (2 x 5 meter) staan op de zijlijnen.


Belangrijkste aanpassingen op bestaande regels zijn:

·        Lopende spelers die van hulpmiddelen gebruik maken kunnen aan wedstrijden deelnemen, maar mogen bij het spelen van de bal geen gebruik maken van die hulpmiddelen;

·        De buitenspelregel wordt niet toegepast;

·        Inwerpen mag vervangen worden door inrollen;

·        Wisselen: bij de middenlijn; onbeperkt wisselen toegestaan; het spel hoeft bij wisseling niet te worden stilgelegd;

·        Spelhervattingen: altijd een directe vrije schop.


Wie kunnen er meedoen?

Sportlust ’46 wil in eerste instantie een seniorenteam op gaan zetten en vanaf 17 jarige leeftijd komt een speler in principe in aanmerking voor het seniorenteam. Afhankelijk van de mate van de beperking of fysieke gesteldheid kan hier van worden afgeweken. De beperking kan geestelijk en/ of lichamelijk zijn.

Het doel bij Sportlust ’46 is niet om op het hoogste niveau te spelen, maar om een leuk spel te spelen. Het creëren van mogelijkheden voor personen van alle leeftijden en rekening houden met elkaars beperkingen, is waar we voor moeten staan.

Wij vinden het belangrijk dat ouderen en kinderen plezier in het spel beleven, samen kunnen spelen, mee kunnen doen, en binnen hun eigen mogelijkheden kunnen presteren.

De beleving van G-voetballers is veel intenser. Ze gaan dan ook wel altijd voor de winst maar, als ze verliezen vinden ze het dan ook niet zo erg. Sommige juichen net zo hard voor de tegenstander als voor het eigen team als ze scoren. Bij thuiswedstrijden drinken ze in de rust nog een glaasje ranja samen met de tegenstander. Na de wedstrijd worden er nog strafschoppen genomen door iedere speler.

En we hopen natuurlijk ook dat ouders kunnen genieten van het sporten van hun kinderen.


Uw kind

Bij de aanmelding wordt met u of de ouders besproken welke mogelijkheden u of uw zoon/dochter heeft, en waar rekening mee moet worden gehouden in de training of wedstrijd.

U wordt verzocht bij de aanmelding een vragenlijst in te vullen met informatie die voor de begeleiding van de spelers belangrijk is. De gegevens zullen alleen verstrekt worden aan de trainers, en aan de coach tijdens de wedstrijden.


De ouders

Ouders van G-voetbalspelers worden geacht bij de training en wedstrijden aanwezig te zijn, en helpen waar nodig de kinderen met omkleden.

 

Heb je interesse om komend seizoen in de Rood-witte Sportlust ‘46 tenue mee te doen in een G-elftal bij Sportlust ’46 geef je dan op via een mail naar Dirk van Oudenallen via sponsoring@sportlust46.nl

Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op en sturen je de vragenlijst toe.

Als de deelname van een team bijna rond is organiseren wij een informatieavond voor spelers en ouders.

Ook hebben wij mensen nodig voor de organisatie eromheen. Bent u bereid om wat tijd en energie in dit elftal te willen steken geef dit dan aan bij de aanmelding.

 

Geef je op en doe mee..

 

 


Wedstrijdinformatie


...
Sportlust '46
.
...
vv WNC

  • Zaterdag 23 maart 2019 14:30
  • Wedstrijdsponsor:
    TiPTOP wasserette
  • SNS bank Pupil vd Week:
    Floris van Duuren
  • Wedstrijdbal:
    Jan Spruijt