Sportlust'46 opgericht 5 oktober 1946

In het najaar van 1946 stonden een paar jongens, Piet Blonk, Cor Vijfhuizen, Gert Wesseling, Aart Blonk en Jan de Leeuw, in Woerden  op de Westdam te discussiëren over  voetbal, Ajax, Feyenoord, Woerden en VEP.  De uitkomst van de discussie was dat ze een voetbalvereniging wilden opzetten.

 “Eentje die op zaterdagmiddag speelde en niet op zondag”.

Er werd een oprichtingsvergadering gehouden in Concordia en 23 liefhebbers meldden zich aan, bijna voldoende voor twee teams.  Er werd meteen een bestuur gevormd, bestaande uit de heren H.A. Haaksman, P.J. Blonk, C. Vijfhuizen en G. Kastelein. Het probleem was natuurlijk waar moest er worden gespeeld ? 
Besloten werd om het trapveldje net over de Parijse brug, waar nu het Klasbeekcollege staat, te gebruiken.  Cor Vijfhuizen had nog een oude bal (met veter),  met een stoffer werden de lijnen gekalkt  en de jassen van de spelers moesten voorlopig als doelpalen fungeren.   Op deze wijze ontstond Sportlust’46, alhoewel deze naam pas later kwam.
In 1949 kreeg Sportlust een eigen terrein aan de ’s-Gavensloot in Woerden, bestaande uit één speelveld en een stukje trainingsveld. De leden bouwden zelf een houten gebouwtje met twee kleedlokalen, een hokje voor de scheidsrechter van 1 m 2 en een verkoopruimte van 2 m 2. 

Sportlust’46 groeide snel uit z'n jasje en men was bijzonder blij, dat de club in 1959 kon verhuizen naar een naast gelegen terrein aan de Jozef Israëlslaan. Daar kreeg men de beschikking over twee speelvelden en een trainingsveldje. Voorts kwam er een echte stenen kantine met kleedlokalen en zelfs een ainingshal.

De Bouw van een kantine, kleedlokalen en onderhoud van de velden kostte veel  geld. Om geld bijen te krijgen ontstonden in de jaren ’50 speciale acties zoals de verkoop van Sportlustasbakken en  – luciferdoosjes. Vanuit deze periode stamt ook de bekende Sportlust fancy-fair welke nog steeds jaarlijks tijdens de koeienmarkt wordt gehouden.   
Sportlust’46 was met deze accommodatie zeer in z'n nopjes !
In de jaren zeventig kwam sportpark Cromwijck echter in zicht. Voor het bestuur was het moeilijk een besluit te nemen; of verhuizen naar sportpark Cromwijck of blijven aan de Jozef Israëlslaan. Na veel overwegingen werd besloten om toch maar naar de Waardsedijk te verhuizen.
Op 29 december 1979 werd het sportpark in gebruik genomen en kreeg Sportlust de beschikking over zes speelvelden.

Nu zijn er 3 gras speelvelden en 3 kunstgras speelvelden. Sportlust'46 speelt nog steeds op deze accommodatie en aan verhuizen wordt niet meer gedacht. Elke week worden er zo´n 30 thuiswedstrijden gespeeld. 


Inmiddels telt de vereniging meer dan  1000 leden, met  14 senioren-,  1 dames, 41 jeugdelftallen en 1 meisjesteam welke allen aan de competitie deelnemen.  De aller jongste voetballers kunnen terecht bij de Sportlust puppies.


Erelijst:
1957      1e kampioen 4e klasse
1959      1e kampioen 4e klasse
1970      1e kampioen 4e klasse
1985      Kampioen 3e klasse KNVB
2005      Kampioen 2e Klasse KNVB
2011      Kampioen 1e klasse KNVB
2014      Bekerfinalist District west
2015      Kampioen 1e klasse KNVB
2017/2018 Winnaar Districts-beker west
2018/2019 Kampioen 1e klasse KNVB 

 

Het eerste elftal van Sportlust ‘46 speelt momenteel in de hoofdklasse van de KNVB. 

Wedstrijdinformatie


...
Sportlust '46
3 - 1
...
Achilles Veen

  • zaterdag 7 december 2019 14.30 uur
  • Wedstrijdsponsor:
    BluePrint Automation
  • Pretfabriek Pupil vd Week:
    Jorim van Bodegraven
  • Wedstrijdbal:
    Friendly's Cafetaria