4 tegen 4 Eerste kampioen na winterstop bekend

Wedstrijdinformatie


...
Sportlust '46
-
...
vv Almkerk

 • Zaterdag 20 oktober 14:30 uur
 • Wedstrijdsponsor:
  Strijkwinkel Woerden
 • SNS bank Pupil vd Week:
  Rick Oussoren
 • Wedstrijdbal:
  Dirk Hamoen
 • 8 februari 2018 20:29

  4 tegen 4 – Eerste kampioen na winterstop bekend


  Na 4 speeldagen in de 3e periode is de eerste kampioen bekend. Wie dat is, leest u verderop in dit verslag. Er wordt op meerdere vlakken nog gestreden om de prijzen – maar ook zeker voor de eer. En vergeet het plezier niet!


  In de Europa League vindt een nieuw fenomeen plaats. Door de uitbreiding naar 6 teams zal er na een halve competitie een finaleronde worden gespeeld. Voor de ‘grote’ finale heeft AC Milan zich inmiddels geplaatst door naaste concurrent Liverpool met 6-4 te verslaan. Die ploeg heeft nog alle kans op de tweede finaleplek, maar voelt de hete adem van 3 andere teams in de nek. Met name van Napoli en Wolfsburg, die van respectievelijk Fenerbahce (11-9) en Leicester City (6-1) wisten te winnen. Uiteraard zullen de ploegen die de ‘grote’ finale niet halen, strijden voor de overige plekken.


  De Engelsen wisten een grote slag te slaan in poule A van de Champions League. Vorige week hadden we daar nog 4 koplopers maar door de winst van zowel Manchester City als Chelsea hebben die ploegen nu een gat op de ranglijst geslagen. Eerstgenoemde bleef met 9-7 aan de goede kant van de score tegen Villarreal, terwijl Chelsea het iets makkelijker had tegen Bayern Munchen: 6-2.


  In poule B daarentegen kroop alles juist weer dichter bij elkaar. Koploper Inter verslikte zich in Valencia (11-14), dat de eerste zege van deze competitie boekte en meteen weer helemaal meedoet voor de prijzen. Want ook nummer 2 Barcelona verloor, en wel met 6-5 van Arsenal wat daardoor die plek overnam van de club uit Spanje.


  En dan, de eerste kampioen in het kalenderjaar 2018. Die eer gaat naar……. Manchester United. Na de vierde zege op rij (7-5 tegen Borussia Dortmund) zijn de Mancunians niet meer in te halen in poule C. Paris Saint-Germain won met 7-3 van Juventus, pakte daarmee de tweede plaats en behoudt daardoor een kleine kans op een gedeeld kampioenschap.


  Ondanks de aanhoudende winterkou blijft het spel en enthousiasme van onze jongste jeugd hartverwarmend. Blijf ze daarom aanmoedigen, zaterdagochtend op Sportpark Cromwijck!