4 tegen 4 en de overtreffende trap van spanning

Wedstrijdinformatie


...
sv Oranje Wit
3 - 5
...
Sportlust '46

 • Zaterdag 18 mei 2019
 • Wedstrijdsponsor:
  .
 • SNS bank Pupil vd Week:
  .
 • Wedstrijdbal:
  .
 • 15 februari 2018 19:57

  Met nog 1 speeldag te gaan is inmiddels 1 kampioen bekend. Dat wist u al van vorige week. In alle andere poules is echter nog alles te vergeven. En dan bedoel ik ook echt alles.


  De poulefase van de Europa League zit erop en de finale is bekend: AC Milan – Napoli. Een Italiaanse kraker dus. Iets wat voorkomen had kunnen worden door Liverpool, want zij hadden het in eigen hand. Winnen van het nog puntloze Leicester City, dat moest toch geen probleem zijn? Maar ziehier, de mysterieuze krachten in de voetbalsport. Leicester legde een prachtpot op de mat en won met 4-1. Napoli profiteerde met een mooie 8-2 zege op Wolfsburg en bereikte daarmee dus de eindstrijd. Die andere finaliist, AC Milan had zijn handen vol aan Fenerbahce maar wist toch weer te winnen: 4-3.


  Maar er worden nog meer finales gespeeld aanstaande zaterdag. Wat te denken van poule A in de Champions League? Ik heb niet alle statistieken paraat maar dit zou weleens nooit eerder vertoond kunnen zijn. In deze poule hebben namelijk alle 4 de teams na 5 speeldagen 7 punten! Dus met 2 gelijke spelen hebben we straks in 1 poule 4 kampioenen te huldigen. We gaan de zendtijd maar eens even uitbreiden….. Oh ja, hoe kwam dit tot stand? Villarreal versloeg Chelsea (9-5) en Bayern Munchen maakte 1 doelpuntje meer dan Manchester City (10-9).


  En daar blijft het dus niet bij. Want in poule B zien we een nagenoeg identiek scenario, al hebben we daar wel 1 koploper: Barcelona. Het bokste tegen grote achterstanden aan maar was uiteindelijk ruimschoots te sterk voor Inter Milan: 18-11. Arsenal en Valencia maakten er een boeiend gevecht van, waarbij laatstgenoemde met 7-5 aan het langste eind trok. Arsenal is nu laatste met slechts 2 punten minder dan Barca. Kortom, ook hier is nog van alles mogelijk.


  Poule C is beslist. Manchester United kent daar geen enkele genade en bond ook Paris Saint-Germain aan de zegekar: 12-10. Juventus is daar de nummer 2, het schoof Borussia Dortmund met een forse 13-2 aan de kant.


  Ik snap dat die Olympische Winterspelen ook erg spannend zijn. Maar de 4 tegen 4 ontknoping komt op zijn minst in de buurt met twee poules waar de huidige nummer laatst zomaar de glorieuze winnaar kan zijn. Dus wees erbij, zaterdagochtend op Sportpark Cromwijck!