4 tegen 4: Spanjaarden brengen speciale ode aan Johan Cruijff

Wedstrijdinformatie


...
Sportlust '46
-
...
vv Almkerk

 • Zaterdag 20 oktober 14:30 uur
 • Wedstrijdsponsor:
  Strijkwinkel Woerden
 • SNS bank Pupil vd Week:
  Rick Oussoren
 • Wedstrijdbal:
  Dirk Hamoen
 • 29 januari 2018 19:14

  Het verslag van de 4x4 ochtendshows heeft een tijdje ontbroken. Maar hier zijn we weer. Met, zoals u van ons gewend bent, legio doelpunten – liefst 165 dit keer! Inclusief een speciale ode aan de beste Nederlandse voetballer aller tijden: Johan Cruijff.


  De Europa League is na de winterstop uitgebreid met 2 teams, waardoor er 6 gegadigden zijn voor deze hoofdprijs. Topfavoriet na 3 wedstrijden is AC Milan, dat tot nu toe nog alle wedstrijden wist te winnen en dus 9 punten heeft. Ze krijgen deze echter niet cadeau. Ook nu niet. Napoli bleek een zware kluif, maar kwam net tekort: 5-4. Liverpool volgt op 2 punten. Het maakte geen fout en versloeg Wolfsburg met 5-2. Bij Fenerbahce – Leicester City vielen de meeste doelpunten, waarbij de Turken met 8-5 aan de goede kant van de score bleven.


  In de Champions League waren enkele (soms zelfs last-minute) afwezigen te betreuren. Dat had zijn weerslag op enkele uitslagen, zowel in negatieve maar gelukkig ook in positieve zin. Vermeldenswaardig is dat enkele spelers (Guus de Jong en Milan Merks) zelfs bereid waren om bij de tegenstander te spelen om tot gelijke aantallen aan beide kanten te komen, en ook nog eens de volle 100% te geven voor hun nieuwe, tijdelijke ploeggenoten. Sportief hoogtepunt!


  In Poule A een zeer bijzondere situatie. Halverwege de competitie hebben we niet 1, niet 2, niet 3 maar zelfs VIER koplopers! Alle teams staan dus bovenaan. Hoe mooi is dat?? Door de afwezigen waren de verhoudingen wat scheef deze keer, met name bij Villarreal – Bayern Munchen waar de teller bij 20-4 stopte. Bij Manchester City – Chelsea leek dit dezelfde kant op te gaan, maar daar kon de thuisploeg de schade in de tweede helft ietwat beperken: 7-18.


  Dan Poule B. Barcelona – Valencia. Een prachtig affiche en een nog mooier scoreverloop. Dan scoorde de ene ploeg, dan de ander. Het publiek was uitzinnig! En de uitslag? Kent u Johan Cruijff? Zo ja, kent u ook ‘zijn’ rugnummer? Dan zal het u niet verbazen dat deze wedstrijd in 14-14 eindigde….. Iets minder spektakel bij Inter Milan – Arsenal, maar ook een mooie gelijkopgaande pot die desondanks ruimschoots door de Italianen werd gewonnen: 9-4.


  Manchester United lijkt al een voorschot op de titel in poule C te nemen. Met de maximale score na 3 wedstrijden bedraagt de voorsprong op de concurrenten al 6 punten. In de clash met Paris Saint-Germain werd na de rust afstand genomen en een mooie 19-12 zege geboekt. Borussia Dortmund pakte de eerste 3 punten door met 8-7 te winnen van Juventus.


  Goed, we zijn dus halverwege de 3e periode en het net heeft alweer meer dan 400 keer gebold. Kou, wind en regen wordt getrotseerd, inzet en plezier gecombineerd. Prachtig om te mogen aanschouwen. Wees er dus bij, elke zaterdagochtend op veld 6 van Sportlust ’46!