CUPFIGHTER Sporltust 46 pakt de knvb bekerfinale.

Wedstrijdinformatie


...
vv Heerjansdam
.
...
Sportlust '46

 • Zaterdag 24 november 14.30 uur
 • Wedstrijdsponsor:
  .
 • SNS bank Pupil vd Week:
 • Wedstrijdbal:
  .
 • 10 mei 2018 20:54

  Sportlust'46 heeft gisteren  de districtsbeker van het district West 2 gewonnen. Op het veld van DHC in Delft waren de mannen van Wim van t Westeinde met 2-0 te sterk voor hoofdklasser  FC 's-Gravenzande.

  De wedstrijd begon goed voor het Sportlust van trainer Wim van 't Westeinde. De eerste minuten was het voor beide teams enigszins aftasten. Een paar klein speldeprikken gaf aan dat Sportlust zich zeker niet de mindere voelde en zich de kaas niet van het brood wilde laten eten.

  Na een carambole in de 's-Gravenzander defensie was Zakaria Issarti attent; hij werkte de bal hard binnen. Enige minuten daarna was het wederom Issarti die net een teenlengte tekort kwam om de bal in het doel te werken. Na het doelpunt nam 's-Gravenzande het heft in handen. De Zuid-Hollanders kregen enkele mogelijkheden, maar Fabian van Jaarsveld moest een paar keer handelend optreden en deed dit betrouwbaar. En tot een goal kwam het voor de rust niet meer.

  In de tweede helft drong 's-Gravenzande aan en nam het heft in handen. Sportlust loerde op de counter en probeerde de ruimte te benutten die Gravenzande weggaf.

  Die ruimte werd beloond nadat Martijn jansen aan de linkerkant kon opstomen en de bal voor het doel plaatste waar Mitch van der Vlist klaar stond om zijn grote kleine teen tegen de bal te plaatsen en de bal langzaam net naast de paal het doel inhobbelde 2-0.

  Een ongekende weelde en Sportlust bleef compact spelen, gaf niets weg en liet zien echt als een team te opereren deze middag.

  Direct na het laatste fluitsignaal kon de champagne worden ontkurkt, fakkels kleurden het veld van DHC in Delft rood. De spelers en technische staf van Sportlust’46 kregen na afloop van het duel de beker en medailles uitgereikt en vierden dat feestje uitbundig. De overwinning was geheel terecht, want Sportlust domineerde bijna de gehele wedstrijd.

  Door het bekersucces mag Sportlust'46 volgend seizoen ook meedoen aan het grote KNVB Beker-toernooi.

  Het wordt de tweede keer dat Sportlust aan de KNVB Beker mee mag doen. In 2014 werden achtereenvolgens hoofdklasser FVC en topklasser Kozakken Boys uitgeschakeld. De profs van Volendam bleken uiteindelijk een maatje te groot.