De Sportlust zaterdag van....

Wedstrijdinformatie


...
Sportlust '46
0 - 2
...
vv Duno

 • zaterdag 12 oktober 14.30 uur
 • Wedstrijdsponsor:
  Chalet.nl
 • Pretfabriek Pupil vd Week:
  Djayah Ponnudarai
 • Wedstrijdbal:
  Van der Vooren Glasatelier
 • 12 september 2019 17:00

  Jan Moes is al ruim 30 jaar vrijwilliger bij Sportlust ’46. Jan begeleidt de Pupil van de Week. 


  Wanneer het eerste elftal van Sportlust ‘46 een thuiswedstrijd speelt, is Jan meestal rond 13.00 uur aanwezig. De Pupil van de Week meldt zich bij hem en samen nemen ze door wat er deze middag allemaal gaat gebeuren. “Dit met als doel er voor te zorgen dat de jeugdspeler zich op zijn gemak voelt,” aldus Jan.


  De Pupil van de Week krijgt ook een rondleiding bij Sportlust ’46. Hij of zij bezoekt o.a. de bestuurskamer en neemt een kijkje in de keuken achter de bar. Daarna nemen Jan en de pupil een kijkje in de kleedkamer van het eerste elftal. Hier maakt de Pupil ook kennis met de spelers en begeleiding. Jan wijkt hierbij uiteraard niet van de zijde van de pupil. “Ze vinden het namelijk soms beste spannend”.


  Voor de start van de wedstrijd zorgt Jan er vervolgens voor dat de Pupil van de Week op de juiste plek bij de scheidsrechter en grensrechters staat. Bij het opkomen van beide elftallen loopt de Pupil van de Week mee en mag hij/zij de wedstrijdbal het veld mee opnemen. Uiteraard mag de pupil de aftrap nemen en alvast één keer scoren in het vijandelijke doel.


  Na de aftrap van de wedstrijd krijgt de Pupil van de Week een mooi plaatsje in de dug-out bij de reservespelers. Daar kan hij of zij de wedstrijd goed zien. In de pauze zorgt Jan er voor dat de Pupil van de Week, samen met het Team van de Week, penalty’s kunnen schieten op de reservekeeper. Na afloop van de wedstrijd, meestal rond 16.30 uur, vangt Jan de Pupil van de Week weer op en voorziet hem of haar van wat lekkers uit de kantine. Ook worden er nog een paar foto’s genomen en ontvangt de Pupil van de Week een aantal cadeautjes.


  Na een leuke middag, en goede begeleiding van Jan, gaat de Pupil van de Week met een mooie en bijzonder ervaring naar huis! Maar ook Jan haalt hier zijn voldoening uit. “Wat is er nu mooier dan een pupil zo’n ervaring te kunnen bieden, fantastisch!” aldus een gemotiveerde Jan Moes.