Eerste competitienederlaag Sportlust 46

Wedstrijdinformatie


...
Sportlust '46
0 - 2
...
vv Duno

 • zaterdag 12 oktober 14.30 uur
 • Wedstrijdsponsor:
  Chalet.nl
 • Pretfabriek Pupil vd Week:
  Djayah Ponnudarai
 • Wedstrijdbal:
  Van der Vooren Glasatelier
 • 28 september 2019 19:49

  Sportlust ’46 leed de eerste nederlaag van het seizoen nadat de ploeg van AZSV verloor. De Woerdense hoofdklasser speelde in de eerste helft sterk, maar verloor in de tweede helft voor korte tijd de grip op de wedstrijd waardoor de ploeg verloor.


  Een stugge, moeilijk te bespelen vormde AZSV uit Aalten. Dit jaar verloor de ploeg dan wel van Rijnvogels in eigen huis, maar daarvoor had het daar al sinds november niet meer verloren. Het toont maar aan dat maar weinig ploegen uit Aalten vertrekken met punten in de broekzak. Iets dat ook Patrick Loenen zich maar wat goed besefte. Hij trof de ploeg al in zijn periode bij Eemdijk en wist dus dat dit een moeilijke ploeg zou zijn om te verslaan.


  ,,Over het algemeen win je daar niet snel meer als je op achterstand komt. Dan moet je heel zuinig in de opbouw zijn, maar ook weer niet angstig”, wist de oefenmeester. ,,Dat houdt dus in dat je in de passing risico moet nemen, alleen dat moet ook foutloos gaan. Ik denk dus ook dat we de eerste helft echt goed speelden. Op de juiste momenten behielden we de bal en zetten we de tegenstander onder druk. In de as werd risico genomen en speelden ook goed van binnen naar buiten”, rekende hij voor. De ploeg kwam vanuit de zijkanten ook veelvuldig door. Alleen was de afstemming tussen de mensen voor de goal en aangever niet optimaal.


  In de rust was het besef dat de ploeg een prima eerste helft speelde. Toch zag Loenen ook het gevaar van de thuisploeg in. ,,Ik gaf ook aan dat ik ze ken. Het verschil zou in de absolute details gemaakt gaan worden in ons voor- of nadeel. Ik heb ook gevraagd aan de groep wat het spelbeeld nu zou kunnen kantelen. Een goal zou dat kunnen doen of dat we minder aan de bal zouden worden”, voorspelde hij. Duidelijk was dat de ploeg in de tweede helft niet heel goed uit de kleedkamers kwam en het aan AZSV de mogelijkheid bood om de ballen naar de zijkanten te brengen. Het resulteerde dan ook in de openingstreffer van de thuisploeg.


   ,,Uiteindelijk konden we concluderen dat de eerste helft echt goed was. In de tweede helft hadden we tien minuten geen grip en dat doet je de das om. We mistten een stukje diepgang en snelheid met het ontbreken van Mark van der Weijden en Deen van Embricqs. De rest heeft wel goed gedaan hoor. Uiteindelijk is de opdracht om door wedstrijden in de hoofdklasse te spelen ons verder te ontwikkelen, zodat we ook in dit soort wedstrijden de grip houden.”  Opstelling Sportlust ’46: Menno de Jong, Nick Verhagen, Martijn Jansen, Thomas Heideman (86. Younes Ouaali), Zakaria Issarti, Floris Mulder, Abdel Malek El Hasnaoui (73. Remco de Weerd), Jasper Werkhoven, Rick Wils, Glenn Geefshuijsen, Evert Brouwers (65. Mike Verhagen).


  Verslag Nik Manademakers