Eerste Winterkampioenen 4x4 bekend

Wedstrijdinformatie


...
vv Heerjansdam
.
...
Sportlust '46

 • Zaterdag 24 november 14.30 uur
 • Wedstrijdsponsor:
  .
 • SNS bank Pupil vd Week:
 • Wedstrijdbal:
  .
 • 25 november 2017 11:27

  Met nog 1 speelronde te gaan zijn enkele beslissingen inmiddels gevallen. Volgende week zullen de Winterkampioenen worden gekroond en een aantal ploegen weet nu al dat ze de felicitaties kunnen ontvangen.


  Een van die ploegen is Liverpool. Zij zullen bovenaan eindigen in de Europa League en deden dat ook nog eens in stijl, door met liefst 8-1 te winnen van Schalke 04. Overigens kan Fenerbahce zich tot medekampioen kronen. Dan zal Liverpool wel moeten verliezen in de laatste speelronde en het zal zelf moeten winnen, iets wat ze vandaag prima is gelukt getuige de 10-2 overwinning op Valencia.


  Dan over naar de Duitse overheersing, en dan doelen we niet op de Tweede Wereldoorlog maar op de prestaties van onze Oosterburen in de Champions League. Poule A is met grote overmacht gewonnen door Bayern Munchen. Het klopte de enige overgebleven concurrent, Chelsea, met 10-8. Na 5 overwinningen zijn zij niet meer te achterhalen. Bij Southampton – Inter Milan was de thuisploeg heer en meester. Het maakte echter maar 2 goals en de Italianen (uiteraard) eentje meer: 2-3.


  De 4x4 versie van Borussia Dortmund staat niet onder leiding van Peter Bosz en presteert dan ook wat beter. Na een nipte 5-4 zege op Paris Saint-Germain zijn ook zij de afgetekende Winterkampioen. AC Milan was niet op volle oorlogssterkte en moest dat helaas bekopen. Real Madrid wist wel raad met de geboden ruimte: 13-6.


  Het grootste spektakel vond plaats in Poule C. Ooit een 11-11 uitslag meegemaakt? Nou, Manchester City en Villarreal kregen dit toch echt voor elkaar. Chapeau! Niemand krijgt drie punten, maar de grote winnaars stonden zowel op als langs het veld. Barcelona maakte in de stand wel gebruik van de ‘misstap’ van Villarreal. Het versloeg Juventus met 15-6 en is daardoor de grootste kanshebber voor de titel. 


  Als afsluiter nog een kort stukje van de RijmPiet:

  Al zijn er wat titels vergeven

  Er is nog voldoende spanning en sensatie te beleven.

  Kom daarom dus volgende week ook en kijk

  Naar de Europa en Champions League bij Sportlust ’46, aan de Waardsedijk!