Even voorstellen vv Almkerk

Wedstrijdinformatie


...
vv Heerjansdam
.
...
Sportlust '46

 • Zaterdag 24 november 14.30 uur
 • Wedstrijdsponsor:
  .
 • SNS bank Pupil vd Week:
 • Wedstrijdbal:
  .
 • 13 augustus 2018 22:59

  Sportlust ’46 speelt komend seizoen weer in de 1e klasse C van de KNVB.   

  De komende weken zullen wij van Sportlust TV alle tegenstanders aan u voorstellen. 

  Deze week vv Almkerk:


  De Almkerkse voetbalvereniging is officieel opgericht op 4 oktober 1945. Heel veel verenigingen uit de omtrek dateren uit deze periode. Er zijn wel enkele uitschieters die al veel langer bestaan, denk aan NOAD’32 en Sparta ’3O. Toch is het niet zo dat er in Almkerk voor 1945 geen voetbalactiviteiten waren. Ten tijde van voor de Tweede Wereldoorlog zijn slechts incidentele vermeldingen terug gevonden van Almkerkse voetbalactiviteiten. De allereerste vermelding dateert van zaterdag 7 juli 1928 toen een wedstrijd werd aangekondigd tussen Rood Wit Almkerk en het derde elftal van W.V.V., nadere bijzonderheden ontbreken.

  Twee jaar later, in april 1930, werd onder de naam U.V.V., wat stond voor Uppelsche Voetbal Vereniging, een club opgericht. Voorzitter was A. van der Wiel, secretaris H. van Burgel, penningmeester M. Verhoeven en vicaris M. Vink. Er werd een terrein gehuurd aan de Rijksstraatweg, tegenover Fort Altena. De eerste wedstrijd ging tegen O.V.V. Oudendijk en werd met 3-0 gewonnen. De return, op Hemelsvaartsdag, was echter met 5-1 een prooi voor de Oudendijkers.

  De Heusdense Courant had duidelijk wat problemen met de clubnaam. De eerste thuiswedstrijd werd de club aangekondigd als v.v. lppelschen Dijk en bij de revanchewedstrijd te Oudendijk als A.V.V.. In juli ging men op de fiets naar de Zandplaat aan de Wilhelminasluis tegen het eveneens pas opgerichte Sparta Andel. De Andelnaren wonnen met 2-0. Negen jaar later, op 2 juli 1939, notabene een zondag, speelde een combinatieteam van d’n Uppelschen Dijk tegen Dussensche Boys. Ze bleken geen partij voor de Dussenaren want deze wonnen met 8-0.

  Toch staven deze vermeldingen wel het feit dat de oprichting van het Almkerkse voetbal in verenigingsverband, dat pas na de oorlog echt gestalte zou krijgen, zijn bakermat had aan de Uppelsche Dijk, het huidige Uppel.

  Direct na de bevrijding in 1945 kwam het Almkerkse voetbal definitief van de grond. Het begon met wat baltrappen aan de Uppelsche Dijk op een weitje – inclusief de nodige grippen (greppels) – van Jan Verhoeven, achter het Fort.
  Dat baltrappen kostte echter nogal wat ruiten bij Henk Kolf en bij Timmer. De toen dienstdoende politieagent Van Wijlen moest nogal eens naar de Watertoren fietsen om verbaal op te maken. Deze opperde om maar eens een echte voetbalclub op te richten. Ondanks het feit dat het voetbalgebeuren zich in eerste instantie helemaal aan de Uppelsche dijk afspeelde, werd toch een club opgericht in Almkerk zelf. De grondlegger hiervan waren Janus Vink, Niek Buizer en Wim van Straten.


  Almkerk werd afgelopen seizoen op de allerlaatste competitiedag in mei kampioen door bij concurrent Pelikaan te winnen. Feest bij de club en in het hele dorp.

  Almkerk haalde met name in aanvallend opzicht de nodige versterking. Steven Molenschot schoot er bij Waspik 26 binnen. Dat was echter wel in de derde klasse. Maba Jarbou brengt veel snelheid maar heeft minder scorend vermogen. Aanvoerder Jelle Stalenhoef rekent op meer doelpunten van spits Pascal de Vries "Met Robert Roest als trainer hebben zij het spelletje dat wij spelen bedacht: veel balbezit en weinig weggeven.

  De mutaties binnen Almkerk nog even op een rij.

  Nieuw: Sergio Thijs (Unitas zo.), Remy Roodenburg (Altena), Kazin Aydin (Oosterhout), Steven Molenschot (Waspik), Nikai Derwort (DOSKO), Maba Jarbou (Baronie), Gregory Hieronimus (Sarto), Robin van der Drift (Haarsteeg), Arjen Kant (Almkerk 2) en Janno Swart  (Almkerk 2).

  Vertrokken: Robin van Wijk (Sparta'30), Maverick van Maaren (Roda Boys), Hans Keller (lager elftal), Sjoerd Boons (Altena), Rick Boons (DHSC), Willem Schelle en Jeffrey Littel (Be Ready), Olaf Slob (LRC Leerdam), Arco van As ( Almkerk 2) en Niels Hofstede ( Almkerk 2).

  selectiespelers: Remco  den Besten, Thomas Blankers, Bart Dirven, Derk Hakkers, Remon Hofstede, Jurre van Laarhoven, Niels Nieuwesteeg, Jelle Stalenhoef, Erwin Verbruggen, Gijs van het Hof, Pascal de Vries, Maikel Korebrits, Yessie Gire en Jelle Strijtveen.


  Staf : Robert  Roest (Hoofdtrainer), Casper Nieuwenhuizen (Ass trainer), Christol van  Campenhout (Keeperstrainer), Dave van der Westen (Teammanager), Arno Vos (Verzorger), Kees  van der Plas (Materiaalman), Gerrit  Kant (Ass Scheidsrechter).