Interview Rick WIlls

Wedstrijdinformatie


...
Sportlust '46
3 - 1
...
Achilles Veen

 • zaterdag 7 december 2019 14.30 uur
 • Wedstrijdsponsor:
  BluePrint Automation
 • Pretfabriek Pupil vd Week:
  Jorim van Bodegraven
 • Wedstrijdbal:
  Friendly's Cafetaria
 • 21 november 2019 09:43

  Rick Wils maakt weer geregeld minuten in het eerste elftal van Sportlust ’46. Na een zeer geslaagd debuutseizoen bij de Woerdense hoofdklasser, had hij een moeilijk tweede jaar. Inmiddels heeft hij het blessureleed achter zich gelaten en toonde hij zich ook weer trefzeker.


  In de gewonnen bekerwedstrijd van afgelopen donderdag tegen Lyra stond ook Rick Wils weer op het scorebord. De aanvaller mocht een halfuur meedoen van trainer Patrick Loenen. Hoe anders zag zijn situatie er vorig jaar uit. Aan het begin van het seizoen overbelaste hij zijn scheenbeen waardoor hij enige tijd uit de roulatie was en minder in actie kwam dan in zijn sterke debuutseizoen. ,,Nu heb ik toen Mark van der Weijden geschorst was al veel gespeeld en ook tegen Capelle stond ik er weer in”, was Wils blij met de speelminuten die hem gegund werden.


  Opvallend genoeg kwam hij als ‘nummer tien’ in het veld tegen Capelle. ,,Daar heb ik bij WDS ook wel gelopen. Een geheel onbekende positie is dat voor mij dus niet. Ook al gaat het natuurlijk sneller dan bij WDS, vind ik het nog altijd lekker voetballen op die plek. In de spits sta je toch meer met de rug naar de goal, terwijl ik vanuit de positie die ik in de laatste competitiewedstrijd meer met mijn gezicht naar de goal uitkom.”


  Een ronde verder en een derde plek in de competitie. Het gaat bij de Woerdenaren voor de wind. De prioriteiten zijn alleen duidelijk. ,,Natuurlijk zal de competitie het belangrijkste blijven. Toch heeft het ook wel iets om ver te komen in de beker. Dat is altijd leuk. Jammer genoeg hebben we de periode niet behaald, maar dat was ook lastig. Ik ben hier gekomen om prijzen te pakken en met een kampioenschap en bekerwinst is dat wel gelukt”, deed Wils uit de doeken.


  ,,Voor het komende seizoen wil ik natuurlijk basisspeler zijn. Ook zal ik altijd moeten blijven knokken voor mijn plek en dat zal ik ook doen. Als je jezelf afvraagt waar ik ben, dan kom ik weer om de hoek kijken”, luidde het strijdbaar uit de mond van de aanvaller.


  Nik Mandemakers

  Sportbeleving Woerden