Interview Thomas Heideman

Wedstrijdinformatie


...
sv Oranje Wit
3 - 5
...
Sportlust '46

 • Zaterdag 18 mei 2019
 • Wedstrijdsponsor:
  .
 • SNS bank Pupil vd Week:
  .
 • Wedstrijdbal:
  .
 • 7 maart 2019 18:26

  Thomas Heideman begon bij Sportlust ’46 op de bank, maar inmiddels heeft de speler een basisplek weten af te dwingen. Tegelijkertijd wordt hij weer herenigd met een speler waarmee hij al in de jeugd van FC Utrecht speelde.

   

  Van LRC Leerdam kwam Thomas Heideman aan het begin van dit seizoen over. Bij Sportlust ’46 was de start nog stroef, maar inmiddels heeft de middenvelder annex verdediger een basisplek weten te veroveren. Tegen zijn oude ploeg werd een tweetal weken geleden de tweede periode gewonnen. Van het veld afgestapt roept linksback Martijn Jansen hem nog toe. ,,Dat is een hele grote speler.” Het tekent niet alleen de ontspannen sfeer binnen de selectie, maar ook de status van Heideman die is gegroeid.


  Inmiddels staat de speler geregeld in de basiself. Iets dat hem aan het begin van de competitie nog niet lukte. ,,Je hoopt natuurlijk een basisplaats te veroveren en dan is het wel lastig als die niet komt. Dan moet je door blijven trainen en knokken voor je plek”, wist Heideman. ,,Deze trainer verwachte meer dingen van mij. Ik ben een voetballende speler, maar moest nu ook meer aandacht aan het verdedigende aspect geven. Dat heb ik gedaan en dat resulteert nu ook in een basisplaats.”


  Heideman staat inmiddels niet alleen op het middenveld, maar speelt hij ook centraal achterin zijn wedstrijden. ,,Een positie die voor mij niet heel nieuw is. In het verleden heb ik daar eigenlijk altijd wel gespeeld en vervolgens ben ik naar de zes positie gegaan”, wist hij. Juist op die positie moet hij het nodige afstemmen met rechtsback Nick Verhagen. Samen speelden ze nog hun wedstrijden in de jeugd van FC Utrecht. ,,Dat is inderdaad erg lang geleden. Het is altijd leuk om met hem te spelen en het is natuurlijk ook een goede speler.”


  Met een eerste plek en vier punten voorsprong lonkt ook een eventueel kampioenschap. ,,dat zou inderdaad mooi zijn, maar we moeten ook niet op de zaken vooruitlopen. We zijn wel op de goede weg, maar elke wedstrijd moeten we gefocust blijven.”


  Interview Nik Mandemakers
  Sportbeleving Woerden