Deelname JO13-1 en 2 aan het Bonifatiustoernooi in Dokkum

Wedstrijdinformatie


...
Fc 's-Gravenzande
-
...
Sportlust '46

 • zaterdag 31 augustus 14.30 uur
 • Wedstrijdsponsor:
  -
 • SNS bank Pupil vd Week:
  -
 • Wedstrijdbal:
  -
 • 8 juni 2019 11:29

  Al 4 jaar is Sportlust trouwe bezoeker in Dokkum bij het Bonifatiustoernooi.


  Een internationaal toernooi, er zijn Engelse en Duitse ploegen. Het toernooi werd gehouden op 30 en 31 mei, 2 dagen voetballen. De JO13-2 ging zelfs al op woensdagmiddag 29 mei naar Dokkum. Overnachten deden we in het scoutinggebouw De Granaet en dat was een luxe: alle elftallen sliepen (of niet) in een sporthal.


  De opening van het toernooi was op het hoofdveld met een muziekband en een openingswoord van de burgemeester van Dokkum. Toen werd het voetballen! De wedstrijden duurden 2 keer 15 minuten. De JO13-1 en JO13-2 zaten in verschillende poules. De eerste dag moesten er 3 wedstrijden gespeeld worden, daarna werd gekeken naar de resultaten en werd er gestreden om te komen in de finalepoule. Dat lukte de JO13-1 wel, de JO13-2 kwamen in een lagere poule. Tussendoor moest er ook gestreden worden om een penaltybokaal. Iedere speler moest een penalty nemen, ook de keeper. De keepers moesten de ballen uit het doel houden en dat is moeilijk!


  Tussen de middag was er een lunch met veel fruit en allerlei soorten drinken. ’s Avonds konden we warm eten op de club (pasta of nasi), wij hadden gekozen voor een barbecue met alle spelers en aanwezige ouders en dat was nogal een aantal: 55 personen! Maar het was prima eten na zo’n dag voetballen. Na het eten konden de jongens naar het zwembad om te gaan discozwemmen. Sommige leiders gingen ook mee, de meeste ouders bleven bij het clubhuis voor de koffie en een biertje. Na het zwemmen natuurlijk een prachtig kampvuur, nog wat barbecue en drinken voor iedereen. We gingen pas laat slapen. Slapen moest wel, de andere dag weer 3 wedstrijden spelen!
  ’s Morgens ontbijt op de vereniging en weer naar het voetbalveld. De JO13-1 deed het fantastisch en mochten de finale spelen. De JO13-2 verloor af en toe, maar de speelden de laatste wedstrijd in fantasieopstelling een prachtige en leuke wedstrijd! Coach Lucas had de opstelling in overleg met de jongens gedaan. De finalewedstrijd van de JO13-1 was een festijn. We streden tegen Felocitas uit Groningen, op het hoofdveld, met muziek en vuurwerk en een prachtige dansshow van een meisjesgroep uit Dokkum! Jammer dat Henny niet mocht vlaggen, de finale werd geleid door 3 KNVB-scheids/grensrechters. Het was spannend, veel kansen en toch wonnen we de wedstrijd met 1 – 0!  De beker was voor Sportlust uit Woerden!!!  Leuk dat de JO13-1 tijdens het hele toernooi niet 1 tegendoelpunt heeft gehad! Hulde voor Daan, onze keeper. Natuurlijk ook hulde voor Rick en Marnix, de coaches. Henny had het geheel georganiseerd en de beker werd aan hem overhandigd als dank!


  Een supertoernooi en volgend jaar is Woerden zeker weer van de partij!

  Alle foto's van Bonifatiustoernooi via onderstaande links (met dank aan Be Quick Dokkum) 

  Teamfoto's

  Dag 1

  Dag 2


  Henny van Muijen.