SPORTLUST 46 KAMPIOEN !!!!!!

Wedstrijdinformatie


...
Zomerstop
-
...
Zomerstop

 • -
 • Wedstrijdsponsor:
  -
 • SNS bank Pupil vd Week:
  -
 • Wedstrijdbal:
  -
 • 11 mei 2019 21:57

  De hele week werd de spanning al opgebouwd bij Sportlust ’46. In aanloop naar het kampioensduel met Heerjansdam werden al verschillende voorbereidingen getroffen. Het nodige vuurwerk werd afgestoken en de club was klaar voor een feestje. Zo knallend als de opkomst was, zo knallend was ook de start van de wedstrijd. Drie strafschoppen in het eerste kwartier en een 3-1 voorsprong na een minuut of twintig voetbal. Op de eerste minuten na, kwam Sportlust ’46 geen moment in de problemen.

  "Dit zijn de leukere dagen inderdaad. Van de vroege achterstand werd ik ook niet heel nerveus, alleen dacht ik wel dat het zo’n dag niet zou moeten worden”, wist trainer Patrick Loenen na afloop. ,,De omstandigheden waren goed en het was dus ook goed dat we snel de 1-1 konden maken. Vlak na rust maakten we het ook af door direct de 4-1 te maken.” Vlak voor tijd kopte Luke Molkenboer de bal nog in eigen doel waardoor de hoge uitslag van 5-3 op de borden kwam te staan.

  "Een bekroning op het seizoen noemen ze dat inderdaad. Ik moet ook zeggen dat ik altijd wel blij ben dat het er weer op zit. Een beetje nagenieten en de druk is er dan ook vanaf natuurlijk”, wist Loenen. "Natuurlijk moeten wij onszelf nog wel normaal presenteren, maar die echte druk is er natuurlijk vanaf.”  Het gehele seizoen liet het elftal zien dat ze oppermachtig zijn. ,,Eens even kijken, maar volgens mij hebben we uit de laatste vijftien wedstrijden veertig punten gepakt. Dat is echt heel veel hè”, rekende Loenen voor.

  Het gehele seizoen toonde de ploeg zich stabiel en in staat om alle ploegen het vuur aan de schenen te leggen. De ploeg was simpelweg de sterkste en dus de terechte kampioen. ,,Toch is kampioen worden gewoon erg moeilijk. Je kan wel de beste spelers hebben, maar dat zegt nog niets. Kijk maar naar Spijkenisse in de hoofdklasse”, toonde Loenen dat direct aan met een voorbeeld. ,,Er waren geen groepjes en we waren simpelweg stabiel.”

  De hoofdklasse zal het podium zijn waarop de ploeg volgend seizoen actief zal zijn. ,,Maar eerst vakantie vieren”, was het duidelijke verweer van Loenen. Sportlust ’46 is terug op het niveau dat het ambieert.

  Sportlust ’46: Fabian van Jaarsveld; Nick Verhagen, Mike Verhagen, Rory van Gulik, Martijn Jansen; Robin Demeijer, Mauro Franken, Sjoerd Vlasman; Deen van Embricqs, Mark van der Weijden, Zakaria Issarti.

  Sportlust ’46  Heerjansdam 5-3 (3-1) 3. Ronald Ouwens (str.) 0-1, 10. Mauro Franken 1-1 (str.), 16. Mauro Franken 2-1 (str.), 24. Deen van Embricqs 3-1, 52. Mark van der Weijden 4-1, 62. Zakaria Issarti 5-1, 63. Jelmer Nugteren 5-2, 90+3. Luke Molkenboer (e.d.) 5-3

  Verslag  Nik Mandemakers woerden.sportbeleving.nl
  Foto's
  kampioenswedstrijd en Pupil van de Week