Last minute afzeggingen zorgen voor problemen bij 4 tegen 4

Wedstrijdinformatie


...
Sportlust '46
5 - 0
...
Geinoord

 • Zaterdag 15 december 2018; 14.30 uur
 • Wedstrijdsponsor:
  Purple Haze Sound & Lights
 • SNS bank Pupil vd Week:
  Jayley Blonk
 • Wedstrijdbal:
  Stonecold Air Conditioning BV
 • 2 april 2018 17:10

  Op zaterdag 24 maart vond de derde speelronde plaats van de 4 tegen 4. Het was echter pas de tweede wedstrijd van deze periode. Reden was de aflasting vanwege de vorst op 17 maart. Wie zei er ook alweer dat we qua temperaturen de goede kant opgingen? Ahum…. Hoe dan ook, de 24e werd er weer gebald. Zij het met wat horten en stoten, want vanwege de aanhoudende virussen ontbraken wat spelers. Zelfs op de ochtend zelf werden we verrast door afmeldingen. Dat was ook te merken aan sommige wedstrijden/uitslagen. We willen dan een ieder ook verzoeken zijn/haar kind tijdig af te melden. Niet alleen vanwege het praktische – dat de organisatie eerder in staat is om een en ander om te gooien. Een bijna beter kind is nog steeds een beetje ziek. We hoeven daar (zeker op deze leeftijden) geen risico’s mee te nemen. We spelen zonder wissels dus het kind moet meteen 30/40 minuten aan de bak op een klein veld met veel meer actiemomenten en balcontacten dan op een groter veld.


  Hoe dan ook, er werd dus gevoetbald. Om te beginnen de Europa League. Daar hebben we twee koplopers: Napoli en Athletic de Bilbao. Zij wonnen respectievelijk van Fenerbahce (14-2) en Arsenal (10-4). Nu troffen Athletic en Arsenal elkaar ook al in de vorige speelronde. Vanwege de late afmeldingen is op het laatste moment besloten om de twee ploegen met maar 3 spelers tegen elkaar te laten spelen. Toevalligerwijs gebeurde dit twee weken eerder ook al met exact dezelfde twee ploegen. Een voorbeeld hoe dit tot een wat vreemd competitieverloop kan leiden. De derde wedstrijd in deze poule was een spannende. Valencia was daarin nipt sterker dan Schalke 04: 6-5.


  In Poule A van de Champions League heeft Villarreal als enige nog geen steken laten vallen. Bayern Munchen werd met 8-5 aan de zegekar gebonden. De Engelsen van Manchester City en Chelsea verdeelde liefst 29 doelpunten. Laatstgenoemde maakte er 17, dus bleven er 12 over voor City dat nog puntloos is.


  De poule met drie Italiaanse ploegen (B) kent een Engelse koploper: Manchester United. Met een 11-1 overwinning op Juventus werd duidelijk dat de ploeg zowel offensief als defensief de zaakjes goed op order heeft, al hebben we natuurlijk nog 3 duels te gaan. Het andere duel was een onvervalste Milanese derby: AC tegen Inter. De uitslag liet niets aan duidelijkheid te wensen over: 19-5 voor de rood-zwarten van AC.


  Borussia Dortmund is behoorlijk op schot in poule C met maar liefst 36 goals na twee wedstrijden, waarvan 23 in deze speelronde. Slachtoffer was Paris Saint-Germain, dat er 6 tegenover wist te stellen. De ‘Classico’ tussen Real Madrid en Barcelona werd in het voordeel van de Madrilenen beslist: 12-4.


  De weersvoorspellingen geven 20 graden aan voor volgende week zaterdag, maar aan weersuitspraken waagt deze jongen zich niet meer. Ik zou zeggen, neem die paraplu voor de zekerheid mee en geniet verder gewoon van tientallen enthousiaste spelertjes en legio doelpunten op die zaterdagochtend op veld 6 van Sportpark Cromwijck!