Michael Veenbrink nieuw bestuurslid Jeugdzaken

Wedstrijdinformatie


...
Sportlust '46
...
vv Zwaluwen

 • zaterdag 21 september 14.30 uur
 • Wedstrijdsponsor:
  FYTR Fysiotherapie & Training
 • SNS bank Pupil vd Week:
  Ruben van Vliet
 • Wedstrijdbal:
  JO9-5
 • 4 juli 2019 09:53

  Na diverse gesprekken met Michael en het bestuur is de vacature bestuurslid jeugdzaken vervuld. Als bestuur zijn wij tevreden dat Michael deze functie wil gaan vervullen. Michael is een bekende binnen Sportlust '46 en al een aantal jaren actief  binnen de vereniging. Binnen de jeugdafdeling is Michael ook geen onbekende en met zijn ervaring zal hij zeker van waarde zijn om het beleid binnen de jeugdafdeling naar de toekomst toe, verder vorm te geven. Wij verwelkomen Michael dan ook graag binnen het bestuur en wensen hem veel succes en plezier toe in deze functie. Michael zal zich hieronder voorstellen.


  Met vriendelijke groet,
  Bestuur Sportlust '46


  ----


  Beste Sportlust-mensen, 

  Ik wil mij graag voorstellen aan jullie, omdat ik Gerda Boere ga opvolgen als bestuurslid jeugdzaken en dat per 20 juni 2019.


  Mijn naam is Michael Veenbrink. Ik ben getrouwd met Jolanda en heb drie zonen. Twee zonen spelen bij Sportlust (aankomend seizoen eentje in O10-1 en de ander in O13-1), de oudste gaat naar FC Utrecht O15. Mijn favoriete vakantieland is Griekenland. Ik ben open, eerlijk en zeg wat ik denk. Ik kan goed luisteren naar mensen. Ik vind het ook belangrijk dat mensen uitleg geven waarom ze iets vinden, dat doe ik ook. Zo krijg je begrip voor elkaar.


  Zaalvoetbal is altijd mijn grote passie geweest en veldvoetbal deed ik erbij, bij vv Kamerik. Ik ben uiteindelijk drie jaar lang coach geweest van mijn oudste bij Sportlust, dit deed ik samen met Martijn Schot. Erg leuk om te doen. Toen even niets vanwege werk en studie. Maar uiteindelijk ben ik de techniektraining gaan geven aan de spelers van 4 tegen 4. Ik vond dat Sportlust daar tekort in schoot en ben toen ingestapt (als je praatjes hebt, moet je ook met oplossingen komen). Ik ben van mening dat juist onze jonge jeugdleden veel kunnen leren van goede trainers, die de kennis in huis hebben en het ook zelf voor kunnen doen, en ik denk dat wel te kunnen.


  Ik was afgelopen jaar trainer van O9-1 en 2. Maar ook nog trainer/ coach van O12-1 en trainer van O12-2. Het belangrijkste was; goede ontwikkelingen van de spelers, ze zijn echt zichtbaar betere spelers geworden en daar draait het hoofdzakelijk om. Dat we hoog eindigden in de competities is leuk, maar minder belangrijk. 


  De structuur is vanaf volgend seizoen als volgt:
  We hebben een bestuurslid jeugdzaken: Michael Veenbrink, ik dus.

  Een HJO (Hoofd Jeugdopleiding): Guus Griët.

  Drie coördinaten;     
         - Onderbouw O8 t/m O12: Gerhart de Jong
         - Middenbouw O13 t/m O15: Martijn Schot
         - Bovenbouw O16 t/m O19: Wouter den Dulek

  Algemene Zaken: Barbara de Heer


  Deze vijf personen vormen de jeugdcommissie en zullen samen opkomen voor de belangen van onze jeugdspeler in de O8 t/m de O19. De coördinaten zullen op de hoogte zijn van het reilen en zeilen binnen hun bouw en zullen contact onderhouden met trainers, ouders, de HJO en het bestuurslid Jeugdzaken. 


  Mijn doelen nu ik jeugdbestuurslid ben geworden:

  De structuur (hierboven beschreven) bewaken. En een goed en positief contact met de jeugdcommissieleden.

  Een goede duidelijke communicatie met alle betrokkenen.

  Ik maak mij sterk voor de Jeugdzaken binnen het bestuur.

  Ik zal veel jeugdwedstrijden bekijken op zaterdag (om te weten met welke spelers ik te maken heb en om de sfeer te proeven bij teams (spelers, trainers, ouders en andere betrokkenen). Ik zal dus weinig meegaan naar uitwedstrijden van het 1ste elftal. Hun prestaties zal ik natuurlijk wel blijven volgen.

  Jeugdteams op hoog niveau in competities uit laten komen. Dit is een belangrijk doel, zeker als wij jeugdspelers willen opleiden zodat ze in het 1ste elftal terecht kunnen komen!

  Goede gediplomeerde trainers voor de selectieteams. Voor de niet-selectieteams gaan we het net zo goed regelen, maar moeten wij vaak beroep doen op ouders/ vrijwilligers waar wij net zo blij mee zijn. Ik denk dat het zo werkt. Dit is dan ook gelijk een oproep aan ouders die graag willen helpen met of zonder voetbalverstand (liever met). Ouders die training willen geven, gaan we opleiden, zodat zij ook goede trainingen kunnen verzorgen.


  Tot slot: ik heb er heel veel zin in en ga mij 100% inzetten, samen met de jeugdcommissie, het bestuur en, zeker niet te vergeten, alle vrijwilligers die voor de jeugd belangrijke werkzaamheden verrichten. Laten we er een mooi en plezierig voetbalseizoen van maken.


  Michael Veenbrink

  Bestuurslid Jeugdzaken