MO13-1 door in beker

Wedstrijdinformatie


...
Sportlust '46
0 - 2
...
vv Duno

 • zaterdag 12 oktober 14.30 uur
 • Wedstrijdsponsor:
  Chalet.nl
 • Pretfabriek Pupil vd Week:
  Djayah Ponnudarai
 • Wedstrijdbal:
  Van der Vooren Glasatelier
 • 14 september 2019 12:13

  Na een wervingscampagne, onder leiding van “projectmanager” Danielle Blonk, waar Mies Bouwman een puntje aan zou kunnen zuigen (Voor de jongere lezers; Zij was de ongekroonde koningin van de Nederlandse fund-raisers op tv), kreeg op 13 augustus het allereerste meidenteam van Sportlust haar gestalte. De 1e training werd door 8 meiden nogal onwennig afgewerkt. Een aantal nieuwe gezichten en een aantal “sportlust meiden” beten het spits af.


  Onder de bezielende leiding van “teammoeder” Clair) moeder Zoë) en trainer Willem werd er ruim een uur goed getraind. Doordat het volop vakantietijd was, en trainers en leiders nog op vakantie waren of gingen, werden de volgende trainingen door Danielle gedaan. Nadat ook Wilfred (vader van Fiene) en Bert (vader Sanne) weer terug in het land waren, was de staf weer compleet.


  Niet alleen de staf was compleet, het team groeide al snel uit zijn jasje en op het moment dat de bekercompetitie startte was het aantal meiden wat op de training verscheen inmiddels verdubbeld. Dat dit de nodige dilemma’s en andere “luxeproblemen” met zich meebrengt wordt door de meiden voor lief genomen. De sfeer onderling is dan ook meer dan goed te noemen. De trainingen zijn dan soms ook “ietsje te gezellig”. Maar dat is altijd beter dan dat er met frisse tegenzin naar een training of wedstrijd wordt gegaan.


  De 1e wedstrijd werd gespeeld in Leiderdorp tegen RCL. Ook voor de begeleiding werd dit een “wijze les” in hoe een wedstrijdformulier ondoorgrondelijk haar werk doet De regels waren duidelijk, 1 van de meiden mocht niet meedoen. Wellicht speelde die teleurstelling, van het niet meespelen van een teammaatje in het achterhoofd mee, want deze wedstrijd ging helaas verloren met 4-2.


  De 2e wedstrijd was het officiële thuisdebuut. Deze werd glorieus gewonnen. Berkel kwam er niet aan te pas in de rood witte vesting. Met 6-2 werden zij weer teruggestuurd. Doordat RCL vandaag nogal verrassend verloor van onze komende tegenstander VELO stond deze beker groep op springen! Alle teams hadden 3 punten en Sportlust het beste doelsaldo. Wiskunde voor de echte beginners: Als we de volgende winnen worden we 1e in deze poule en gaan we “door” in de beker.


  Op 13 september, exact 1 maand, na de allereerste training konden de meiden van Sportlust dan echt geschiedenis gaan schrijven. Zonder zich hiervan heel bewust te zijn, ging het team zonder een paar sterkhouders en zonder hoge verwachtingen op pad naar Wateringen. Om 09:00 werd er afgetrapt. Deze wedstrijd werd eigenlijk vrij gemakkelijk gewonnen, met 0-6, en nadat ook het andere resultaat binnen was gedruppeld konden de meiden zich opmaken voor een “mini hoogtepuntje” in het korte bestaan.


  Meiden we zijn trots op jullie hoe jullie wekelijks met elkaar omgaan Een (h)echt team wat voor elkaar klaarstaat en voor elkaar wil knokken en werken.  Jullie laten iedereen zien waar het omgaat: veel plezier met elkaar maken!


  Tekst Willem van Vliet.