Nieuw pannaveld

Wedstrijdinformatie


...
Sportlust '46
...
vv Zwaluwen

 • zaterdag 21 september 14.30 uur
 • Wedstrijdsponsor:
  FYTR Fysiotherapie & Training
 • SNS bank Pupil vd Week:
  Ruben van Vliet
 • Wedstrijdbal:
  JO9-5
 • 22 augustus 2019 09:47

  Onwaarschijnlijke passeerbewegingen, trucjes met de bal en natuurlijk de panna! Dat is allemaal mogelijk op een pannaveld. Ongelooflijk trots zijn we dan ook dat we vanaf dit seizoen op de kop bij de nieuwe kleedkamers ons eigen pannaveld hebben.


  Wij danken hiervoor de Stichting Sympathisanten Sportlust '46 (SSS). Zij hebben voor de benodigde financiƫle middelen gezorgd en het pannaveld laten realiseren. Overigens is een panna het Surinaamse woord voor "poortje", de panna beweging verwijst dan ook naar de voetbalterm "poorten".


  SPELREGELS


  Panna:

  Je speelt 1 tegen 1 en het doel van het spel is om een "Panna" te scoren. Dit betekent dat je de bal tussen de benen van je tegenstander doorspeelt. De Panna is alleen geldig indien je na het door de benen spelen, de bal weer in eigen bezit hebt. Een Panna die via de boarding wordt gespeeld, geldt ook. Bij een Panna geldt: sudden death! Het spel is over. Als er door de benen wordt gespeeld en er wordt gescoord, is het geen Panna, maar een doelpunt. Als er geen Panna wordt gescoord, stopt het spel na 3 minuten en telt het aantal doelpunten.

  Tijdsduur:

  Een wedstrijd duurt 3 minuten.


  15 seconden regel:

  Als een speler in balbezit is, moet deze binnen 15 seconden een doelpoging doen. Heeft de speler de bal langer dan 15 seconden in het bezit, dan wordt er afgefloten en krijgt de tegenstander de bal.