Ontknoping 4 tegen 4 leidt tot veel vreugde en een beetje verdriet

Wedstrijdinformatie


...
Sportlust '46
5 - 0
...
Geinoord

 • Zaterdag 15 december 2018; 14.30 uur
 • Wedstrijdsponsor:
  Purple Haze Sound & Lights
 • SNS bank Pupil vd Week:
  Jayley Blonk
 • Wedstrijdbal:
  Stonecold Air Conditioning BV
 • 22 februari 2018 12:59

  Ontknoping 4 tegen 4 leidt tot veel vreugde en een beetje verdriet

  Waar gehakt wordt, vallen spaanders. In het geval van de 4 tegen 4 gelukkig niet zoveel, althans zo leek het. Vreugde voerde de boventoon op de allerlaatste speeldag van de derde periode.


  Het finaleweekend in de Europa League kende een zeer verrassende ontknoping. Alhoewel elke weekend met de nodige moeite, AC Milan wist alle 5 de pouleduels te winnen en was dan ook de gedoodverfde favoriet in de finale tegen Napoli. Ziedaar de onvoorspelbaarheid van de voetbalsport. ‘De bal is rond’, ‘Elke wedstrijd begint met 0-0’, er zijn talloze voetbal clichés. En ze zijn allemaal waar. Napoli nam al vrij vlug een riante voorsprong die geen enkel moment in gevaar kwam: 10-5. Liverpool pakte de 3e plaats ten koste van Wolfsburg (4-1) en Fenerbahce besliste de prestigestrijd tegen Leicester City in haar voordeel (7-1).

  Dan de Champions League. Weet u het nog? De talloze teams die daar nog meededen om de hoofdprijs? Ook daar zijn nu de beslissingen gevallen. Poule A, waar 4 ploegen met ieder 7 punten de laatste speeldag ingingen, kende twee winnaars: Villarreal en Chelsea. De Spanjaarden staan bekend als de ‘Yellow Submarine’ maar gingen allesbehalve ten onder tegen Bayern Munchen, dat de hele wedstrijd achter de feiten aanliep en met 12-5 verloor. Bij Chelsea was het een stuk spannender. Manchester City hield lange tijd gelijke tred maar moest op het laatst een gaatje toestaan wat het niet meer wist te dichten: 9-7.  Ook in Poule B kon het nog alle kanten op. Barcelona had 1 puntje voorsprong en behield deze dankzij een nipte 5-4 overwinning op Valencia, waarmee de eindzege over de streep werd getrokken. Op de tweede plek eindigde Inter Milan. Het won – na een 5-6 achterstand – met 12-6 van Arsenal.


  De al besliste poule C beleefde de 6e overwinning op rij van Manchester United. Dit keer was het met 11-8 te sterk van Borussia Dortmund. Door een 7-5 overwinning op Paris Saint-Germain werd Juventus de runner-up.
  En zo komt er een einde aan de derde periode van de Europa League / Champions League. En ik wil daar nog wel iets over zeggen. Het was zeker niet de warmste periode. Maar waar vrijwel alle voetbalteams van een lange winterstop ‘genoten’, voetbalde de jongste jeugd na een klein maandje rust stug door. Regen, wind, sneeuw en vorst, niets hield ze tegen. En amper een wanklank. Natuurlijk waren er relatief wat meer afzeggingen, maar dat had voor een groot deel te maken met voor- en afzwemmen. Een groot compliment voor de mentaliteit van de spelertjes, maar wat misschien nog wel belangrijker is: de spelvreugde is van een dusdanig hoog niveau dat de organisatie middels wat schuiven hier en daar geen enkele wedstrijd hoefde af te lasten. Hulde!  Dan nu toch een welverdiende break n.a.v. de voorjaarsvakantie. Op 10 maart gaat het circus weer beginnen. Tot dan!