Sportlust 46 als eerste vereniging op weg naar een rookvrije sport in Woerden

Wedstrijdinformatie


...
vv Heerjansdam
.
...
Sportlust '46

 • Zaterdag 24 november 14.30 uur
 • Wedstrijdsponsor:
  .
 • SNS bank Pupil vd Week:
 • Wedstrijdbal:
  .
 • 1 september 2018 11:13

  Sportlust ’46 als eerste vereniging op weg naar een rookvrije sport in Woerden 

  Voetbalvereniging Sportlust ’46 gaat in het komende seizoen als eerste Woerdense vereniging op weg naar een rookvrije sportaccommodatie. Hiermee sluit de voetbalvereniging zich aan bij de landelijke beweging ‘Op weg naar een Rookvrije Generatie’, een initiatief van de Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en het Longfonds. Deze beweging werkt, samen met een groeiend aantal partijen, gemeenten en personen toe naar een samenleving waarin opgroeiende kinderen worden beschermd tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. 

  Sportieve leefomgeving stap voor stap invoeren 

  Sportlust ’46 wil stap voor stap toewerken naar een rookvrije accommodatie. De eerste stap, per 1 september a.s., is het roken op het terrein te verbieden tot 12.00 uur. Na een evaluatie zal dit tijdvak waarschijnlijk worden uitgebreid. Voor de rokers staat er een apart overdekt rokershokje naast het tassenrek bij de ingang. Hier mag nog wel gerookt mag worden voor 12 uur. Daarnaast zullen er speciale Rookvrij-borden worden opgehangen en flyers worden uitgedeeld, om de leden en de bezoekers over het initiatief te informeren.

  Beweegteam Woerden ondersteunt onze vereniging bij deze stappen naar een rookvrije sport. ‘Samen met Sportlust kijken we naar de stappen die gezet kunnen worden om een gezonde en actieve leefstijl te stimuleren bij de Woerdense bevolking’, aldus Jeroen Merk, combinatiefunctionaris bij het Beweegteam. 

  Landelijke ontwikkeling 

  De ambitie van de Woerdense club om een rookvrije sportvereniging te worden past goed bij de landelijke ontwikkelingen. Steeds meer sportbestuurders werken bewuster aan een sportclub met een maatschappelijker beleid. Ze beseffen dat roken jaarlijks tot 20.000 doden leidt. Dat staat haaks op de gedachte van sport. Ook de KNVB heeft zich aangesloten bij de beweging ‘Op weg naar een Rookvrije Generatie’. Volgens de landelijke voetbalbond zijn sport en gezondheid belangrijk voor kinderen en hoort roken niet thuis in een gezonde sportomgeving. 

  Heb je vragen en/of opmerkingen dan kan je contact opnemen met met René Baelde, Communicatie en PR van Sportlust ’46, via communicatie-pr@sportlust46.nl.