Sportlust 46 bekert verder na overwinning op sc Feyenoord

Wedstrijdinformatie


...
Sportlust '46
5 - 0
...
Geinoord

 • Zaterdag 15 december 2018; 14.30 uur
 • Wedstrijdsponsor:
  Purple Haze Sound & Lights
 • SNS bank Pupil vd Week:
  Jayley Blonk
 • Wedstrijdbal:
  Stonecold Air Conditioning BV
 • 3 april 2018 22:21

  Sportlust'46 stunt in districtsbeker tegen SC Feyenoord.

  Sportlust'46 kan het seizoen met een gouden randje afsluiten. De ploeg van trainer Wim van 't Westeinde versloeg gisteravond in de kwartfinales van de districtsbeker West II favoriet Sportclub Feyenoord.


  De herinneringen gingen vooraf op sportpark Cromwijck uit naar 2014, toen Sportlust'46 in de KNVB-beker uitkwam. De toenmalig eersteklasser uit Woerden groeide enkele bekerrondes uit tot een reuzendoder. In Friesland werd hoofdklasser FCV aan de kant geschoven en enkele weken later was ook Kozakken Boys geen partij voor de Woerdenaren. Het absolute toetje volgde in de derde ronde van de KNVB Beker, waarin FC Volendam in het Kras-stadion wel een maatje te groot bleek.


  Bij Sportlust ‘46 hoopte men gisteravond vurig op weer zo'n avontuur in de 'grote' beker. Met die recente geschiedenis in het achterhoofd, was de opdracht voor Sportlust'46 duidelijk: winnen van Sportclub Feyenoord, zo goed als zeker kampioen in 1B en volgend jaar hoofdklasser. Daar slaagde Sportlust'46 in. De Woerdenaren mogen na de zomer in de eerste voorronde van de KNVB-beker aantreden. Daarbij is er nog zicht zijn op een tastbare prijzen dit seizoen, de halve finales van het districtsbekertoernooi is immers bereikt en men heeft ook nog de 1e periodetitel in de zak zitten.


  Het aanwezige thuispubliek op het sportpark kon na 78 minuten eindelijk juichen. In een tegenvallende wedstrijd, waarin de bezoekers uit Rotterdam controleerden en domineerden, trok de thuisploeg door een strafschop aan het langste eind. Feyenoord-debutant Philip Dragon legde invaller Kevin Blonk neer. Moussa Kalisse pakte het cadeautje dankbaar uit. ,,Ik wachtte tot de keeper wat deed, maar hij wachtte lang. Ik schoot in dezelfde hoek als waar hij naartoe dook en gelukkig ging die bal raak", legde de matchwinner uit.


  ,,We zijn hier heel blij mee", vervolgde de ex-prof van onder meer Sparta en Excelsior. ,,We spelen volgend jaar in de KNVB-beker. Dat is een mooi moment om jezelf in de kijker te spelen. Kijk maar naar VVSB, dat kwam ook hartstikke ver in het bekertoernooi. Ook tegen profclubs. Ik hoop dat dat ook voor ons is weggelegd. Ik heb al het nodige meegemaakt bij de profs, maar voor mij is het heel leuk om beslissend te zijn."

   

  Sportlust komt in de halve finales uit tegen de winnaar van Brielle-VUC. Die wedstrijd wordt vanavond afgewerkt.

   

  Sportlust'46: Van Jaarsveld; Van de Vlist, Van Gulik (25. Blonk), Mike Verhagen, Geefhuijsen; Nick Verhagen, Rijk, Demeijer, Jansen; Kalisse, Wils.

  Bron : AD