Sportlust 46 bereikt de volgende ronde nacompetitie

Wedstrijdinformatie


...
Sportlust '46
-
...
vv Almkerk

 • Zaterdag 20 oktober 14:30 uur
 • Wedstrijdsponsor:
  Strijkwinkel Woerden
 • SNS bank Pupil vd Week:
  Rick Oussoren
 • Wedstrijdbal:
  Dirk Hamoen
 • 2 juni 2018 20:29

  Sportlust'46 is erin geslaagd de volgende ronde van de nacompetitie naar promotie in de hoofdklasse te bereiken. De ploeg kroonde zich tot sterkste in de strafschoppenserie (3-2), toen er na het spelen van een verlenging een 1-1 stand op het scorebord stond.

  Een heldenrol was weggelegd voor doelman Michael de Leeuw, die met drie gepakte penalty's een belangrijk aandeel in de zege had. 

  In de eerste helft was het duidelijk de Drachtster gastheer die het initiatief naar zich toetrok. Na een kwartier spelen kreeg topscorer Rob Schokker de eerste serieuze kans om de thuisploeg op voorsprong te zetten. Zijn kopbal van dichtbij kon toen nog gekeerd worden door doelman Michael de Leeuw.  Even later was het wel raak via Schokker, toen Sportlust'46 verrast werd door een snelle counter, na een vrije trap op de vijandelijke speelhelft. Tien minuten later kreeg Schokker opnieuw de kans om zijn doelpuntenaantal te verdubbelen via de strafschopstip, ware het niet dat hij de penalty naast schoot. 


  Na de thee kwam Sportlust'46 goed uit de kleedkamer en kreeg het meteen twee goede kansen om langszij te komen. Mitch van der Vlist deed van zich spreken, maar kon zijn knappe individuele actie niet omzetten in de gelijkmaker. Daarna begon Sportlust aan een heus offensief, waarin het wel kansen creƫerde, maar soms op wonderbaarlijke wijze niet wist te scoren.

  Een kwartier voor het einde van de officiĆ«le speeltijd was daar toch de verdiende gelijkmaker. Robin Demeijer bracht zijn ploeg op gelijke hoogte door een snoeihard afstandsschot in het vijandelijke doel te torpederen. Daarna was het nog niet gedaan met de kansenregen: in de slotseconde van het bloedstollende treffen had Martijn Jansen nog een reuzenkans om de winnende treffer binnen te koppen. Ook die kans werd niet verzilverd, waardoor er na negentig minuten verlengd ging worden in Drachten. 


  In de verlenging kregen beide ploegen nog een aantal goede kansen op de winnende treffer. Gescoord werd er echter niet en dus moesten strafschoppen uitkomst bieden om de halve finalist in strijd om een plek in de hoofdklasse te bepalen.

  In de penaltyreeks kroonde Sportlust'46-doelman Michael de Leeuw zich tot held door drie strafschoppen te pakken.

  Dankzij de overwinning mag de ploeg van trainer Wim van 't Westeinde zich opmaken voor de volgende ronde in strijd om een ticket voor de hoofdklasse. Daarin treft het volgende week zaterdag Kloetingen. 


  24' [1-0] Rob Schokker 
  35' Bijzonder: Schokker (Drachtster Boys) mist strafschop 
  75' [1-1] Robin Demeijer 
  87' Bijzonder: Rode kaart (2x geel) Harvey Bischop (Drachtster Boys)
  Strafschoppen: 2-3*

  Bron RTV Utrecht