Debuut hoofdklasse: 4-0 winst

Wedstrijdinformatie


...
Sportlust '46
...
vv Zwaluwen

 • zaterdag 21 september 14.30 uur
 • Wedstrijdsponsor:
  FYTR Fysiotherapie & Training
 • SNS bank Pupil vd Week:
  Ruben van Vliet
 • Wedstrijdbal:
  JO9-5
 • 31 augustus 2019 18:41

  Het seizoen is de Woerdense hoofdklasser Sportlust ’46 goed begonnen. De ploeg van trainer Patrick Loenen verschalkte FC ’s Gravenzande met maar liefst 4-0. Veel beter konden de Woerdenaren niet aan het seizoen beginnen.


  Als promovendus wil je het seizoen altijd goed beginnen om de eerste drie punten binnen te slepen. Juist dat zorgt voor rust in een ploeg. Sportlust ’46 begreep dat deze opdracht vervuld moest worden en dus haalde de ploeg van Patrick Loenen direct uit tegen FC ’s Gravenzande. ,,En dat is zeker geen degradatieploeg. Ze zijn heel degelijk, alleen zaterdagmiddag even niet”, wist trainer Patrick Loenen die een afgemeten plan had bedacht om de opponent te bestrijden.


  Mark van der Weijden toonde zich een ware plaag voor de defensie van FC ’s Gravenzande. De doelpuntenmachine trof tweemaal doel en was nog verschillende keren gevaarlijk. Naast Van der Weijden waren Glenn Geefshuijsen en Sjoerd Vlasman nog trefzeker. Bij Sportlust ’46 ontbraken nog de nodige spelers (Robin Demeijer, Mauro Franken, Zakaria Issarti, Evert Brouwers en Rory van Gulik) en dus werd een alternatief plan bedacht. ,,Daarbij gingen we echt uit van de kracht van onze tegenstander. Hoe dat is uitgevoerd, daarvoor verdiend de ploeg echt alle complimenten.”


  ,,We missen dus nog een behoorlijk aantal spelers, dus zie je ook dat het alleen nog maar beter kan worden. Dat geldt alleen niet voor de bereidheid en discipline. Dat was zaterdagmiddag erg goed.” Vanuit de personele problemen die bij de ploeg heersten zou voorafgaand aan de seizoensouverture getekend worden voor een resultaat. ,,Daar hadden we dus tevreden mee geweest. Nu winnen we met 4-0, alleen volgende week beginnen we weer gewoon opnieuw. Je krijgt hier ook niet ineens vier punten voor natuurlijk”, relativeert Loenen de prestatie van zijn ploeg binnen het grotere plaatje dat ook in ogenschouw genomen moet worden.


  ,,Goed starten is dus belangrijk. Ik hoop dat we over vijf weken aan de bovenkant zitten. Dat geeft vertrouwen en rust”, aldus de oefenmeester. De start was in ieder geval daar. Een start waarmee de ploeg enkel content kan zijn.


  FC ’s Gravenzande – Sportlust ’46 0-4 (0-2)
  35  Mark van der Weijden
  40  Glenn Geefshuijsen
  79  Sjoerd Vlasman
  83  Mark van der Weijden


  Opstelling FC ’s-Gravenzande: Danny Koning, Dennis van Rijn, Gijs Abbas (34. Ardi Luijendijk), Roy Vermolen, Patrick Triep, Sander Koeleman, Yuri Westhoff, Twan van Meerten, Brian van de Mast, Ali Khaldi (75. Bjorn Swensen), David Belic


  Opstelling Sportlust’46: Menno de Jong, Nick Verhagen, Mike Verhagen, Thomas Heideman (73. Remco de Weerd), Mark van der Weijden, Patrick Lopes Martins de Veiga (56. Martijn Jansen), Floris Mulder, Jasper Werkhoven, Sjoerd Vlasman, Rick Wils (68. Younes Ouaali), Glenn Geefshuijsen


  Scheidsrechter: dhr. Jelle Besselen uit Barneveld, assistenten dhr. Robert Leenstra uit Heerhugowaard en dhr. Iwan Larijn uit Dordrecht  Wedstrijdverslag Nik Mandemakers
  Sportbeleving Woerden