Sportlust 46 laat de koppositie achter in Alphen aan den Rijn

Wedstrijdinformatie


...
vv Heerjansdam
.
...
Sportlust '46

 • Zaterdag 24 november 14.30 uur
 • Wedstrijdsponsor:
  .
 • SNS bank Pupil vd Week:
 • Wedstrijdbal:
  .
 • 2 december 2017 18:19

  Sportlust ’46 leed zaterdag in Alphen a/d Rijn in de heuse derby en topper tussen de nummer 1 en de nummer 2 van de ranglijst een zure 2-0 nederlaag. Trainer Wim van t Westeinde had een wijziging in de basiself doorgevoerd. Jeroen Merk speelde voor Mitch van der Vlist in de aanval.


  Het weer sprak ook niet echt aan maar toch had menigeen de weg weten te vinden. Degenen die wel aanwezig waren zagen zeker in de eerste helft, zeker geen enerverende partij voetbal. Sportlust’46 was voetballend sterker maar ARC moet gezegd worden gaf duidelijk aan dat er op het moeilijk bespeelbare zware veld niets te halen viel voor Sportlust en gaf volledige inzet in de duels.


  ARC kreeg een paar kleine kansjes en ook ex Sportlust keeper Aron Balk hield Sportlust van een goal af in de paar kansen die men kreeg af. De strijd werd geleverd op het middenveld waar de scheidsrechter vandienst er een echte wedstrijd van probeerde te maken en niet voor elk wissewasje affloot maar de mannelijke duels liet gaan.


  Na de pauze een wederom gelijkopgaande wedstrijd waarin uiteindelijk ARC dodelijk effectief met de kansen om ging. Eerst was het vlak na rust Daan van Leeuwen van ARC die de bal ontving, om grandioze wijze een Sportlust verdediger op het verkeerde been zette en vrij voor doelman Michael de Leeuw beheerst de 1-0 binnen schoot.


  Dit was even een domper voor Sportlust waar men niet op gerekend had. Men ging op zoek naar de gelijkmaker maar de defensie van ARC bewees wederom dat men deze competitie nog maar 5 doelpunten tegen kreeg. Solide, ijzerstrek en weinig weggevend met volledige strijd in de duels. Zakaria Issarti kreeg nog een kans en ook Rick Wils kreeg een dot van een kans maar Aaron Balk redde fenomenaal op zijn inzet.


  Het was uiteindelijk dezelfde Balk die met een verre uittrap wederom Daan van Leeuwen in stelling bracht, al dan niet geholpen door een niet reagerende verdediging en wederom vrij voor Michael de Leeuw beheerst de 2-0 op het scorebord bracht. Hiermee was de wedstrijd beslist en Sportlust was niet meer bij machte om het tij te keren.


  Een overwinning voor ARC zoals al gezegd met een ijzersterke verdediging en uiterst koelbloedig met de kansen omgegaan. ARC is nu koploper met 3 punten voorsprong.

  Zaterdag speelt Sportlust ’46 de thuiswedstrijd tegen FC Aalsmeer. De wedstrijd zal gefloten door oud betaald voetbalscheidsrechter Roelof Luinge. Aanvang van de wedstrijd is om 14.30 uur.