Sportlust 46 pakt de 1e periode titel

Wedstrijdinformatie


...
vv Heerjansdam
.
...
Sportlust '46

 • Zaterdag 24 november 14.30 uur
 • Wedstrijdsponsor:
  .
 • SNS bank Pupil vd Week:
 • Wedstrijdbal:
  .
 • 18 november 2017 22:10

  Sportlust ’46 heeft zaterdag de 1e periodetitel verovert na een overwinning van 1-3 bij RKAV Volendam.


  Sportlust was naar Volendam afgereisd zonder de zieke Moussa Kalisse.


  Vanaf het begin was het duidelijk hoe de verhoudingen op de ranglijst lagen. Sportlust greep gelijk het initiatief en liet de bal geduldig rond gaan. Met Jeroen Merk voor de zieke Moussa Kalisse wachtte men op de fouten bij Volendam.


  Maar ook Volendam liet zich niet onbetuigd en keeper Michael de Leeuw moest formidabel redding brengen door een bal uit de kruising te ranselen.

  Daarna was het Sportlust wat de klok sloeg. Rick Wils was het vaste aanspeelpunt voorin waardoor het middenveld aansluiting kon vinden. Hij had een lastige middag met de voorstopper in zijn nek, maar hij verloor weinig duels.


  Achterin was het genieten geblazen. Uitblinker Rory van Gulik heerste en corrigeerde zijn medeverdedigers. Maar het was niet achterin waar hij actief was. Een mooie solo vanuit de verdediging, een een twee met Rick Wils en van Gulik kon doorlopen op de keeper en scoorde beheerst de 0-1. Dit was een uitstekende opsteker voor Sportlust ’46.


  Sportlust ging de rust dus in met een 0-1 voorsprong. De tweede helft pakte men gelijk vanaf het begin Volendam weer bij “de Strot”en was het wachten op de 0-2 . Die kwam uiteindelijk ook. Een solo van Mitch van der Vlist naar de achterlijn waar hij de bal op schitterende wijze nog voorkreeg en achterin stond de kleinste man van het veld Jeroen Merk die op schitterende wijze kon inkoppen 0-2.


  Dit was een enorme opsteker en Sportlust kon de wedstrijd uitspelen alhoewel mede uitblinker keeper Michael de Leeuw nog een aantal malen redding moest brengen maar hij deed dit ook weer zeer betrouwbaar.


  Het slot accoord was uiteindelijk voor Rick Wils die zijn standaard doelpuntje ook weer meepikte en met een rake kopbal de 0-3 tegen de touwen joeg.


  Sportlust had de periodetitel binnen en men speelde de wedstrijd uit. Dat Volendam nog de ere treffer mocht scoren was jammer voor Michael de Leeuw die graag de 0 wilde houden.

  Sportlust behaalde dus een uitstekende overwinning in Volendam en sloeg op de juiste momenten koelbloedig toe.


  Aanstaande dinsdag speelt Sportlust een vriendschappelijke wedstrijd in en tegen VV Montfoort die afgelopen zaterdag ook de eerste periodetitel behaalde.


  Eveneens dinsdag speelt Jong Sportlust onder 23 thuis tegen Jong SV Argon. Aanvang wedstrijd is om 20.15 uur.


  Zaterdag speelt Sportlust de thuiswedstrijd tegen het Amsterdamse HEDW. Een niet te onderschatten ploeg die de laatste weken laat zien tegen kampioenskandidaten punten te kunnen pakken. Men is dus gewaarschuwd.