Sportlust 46 start met winst na de winterstop

Wedstrijdinformatie


...
Sportlust '46
-
...
vv Almkerk

 • Zaterdag 20 oktober 14:30 uur
 • Wedstrijdsponsor:
  Strijkwinkel Woerden
 • SNS bank Pupil vd Week:
  Rick Oussoren
 • Wedstrijdbal:
  Dirk Hamoen
 • 27 januari 2018 18:42

  Sportlust ’46 pakt de draad weer op na de winterstop 0-2 in Delft.


  Sportlust ’46 heeft de eerste wedstrijd na de winterstop gelijk de draad weer opgepakt en een 0-2 overwinning mee genomen vanuit Delft tegen de plaatselijke Vitesse Delft.


  Op een koud en winderig sportpark had coach Wim van t Westeinde een aantal mutaties gedaan in zijn basiself. Glenn Geefshuysen stond op de plaats van Remco de Rijk en Kevin Blonk stond op de plaats van de gestopte Jeroen Merk in de voorhoede.


  Het begin was even aftasten en de spaarzame acties waren nog niet direct gevaarlijk.

  Wel kwam er gaandeweg de eerste helft steeds meer ruimte op de zijkanten waar op rechts Nick Verhagen en op links Martijn Jansen de gelegenheid kregen om ook hun aanvallende kwaliteiten te tonen. Helaas voor beiden waren zij niet echt gelukkig in de afronding wat betreft de voorzet.

  In de spits stond Rick Wils als aanspeelpunt waardoor vooral Moussa Kalisse en Robin Demeijer konden aansluiten.


  Mitch van der Vlist kreeg de eerste reële kans maar schoot tegen de goed opgestelde keeper aan en ook Rick Wils zijn kopbal had beter verdiend.

  Een vrije trap van Robin Demeijer ging hoog over en een een twee van Kevin Blonk was net op tijd een prooi voor de keeper van Vitesse Delft.

  Aan de andere zijde had keeper Michael de Leeuw beter een snipperdag kunnen nemen want echte aanvallen kreeg hij niet te verduren.


  De tweede helft sukkelde eigenlijk op dezelfde manier door hoewel Vitesse iets meer druk legde op de aanval. Hierdoor kreeg Sportlust nog meer ruimte en bracht Wim van t Westeinde de snelle Mike Vrolijk in het elftal om van de verkregen ruimte te kunnen profiteren.


  Halverwege de tweede helft viel dan toch de 0-1. Een voorzet van Martijn Jansen kwam op de kruin van Glenn Geefshuysen en deze mikte de bal precies langs de verbouwereerde keeper in het doel. 0-1.

  Dit kwam het spelletje van Sportlust ten goede en niet lang daarna werd Mike vrolijk goed de diepte ingestuurd en rondde de rush beheerst af en schoot onder de keeper door de 0-2 binnen en was de wedstrijd beslist.


  Na de winterstop een lekkere overwinning maar het spel zal de komende weken sterk moeten verbeteren. Volgende week komt immers Xerxes DZB naar Woerden de nummer 5 op de ranglijst.


  De laatste jaren gaat de Rotterdamse ploeg van Joop Hiele steeds met 3 punten uit Woerden weg en het is nu te hopen dat de punten een keer in Woerden blijven.


  Aanstaande dinsdag speelt Sportlust nog voor de beker tegen Bergschenhoek. Deze wedstrijd zal in Bergschenhoek gespeeld worden en begint om 20.00 uur.