Sportlust knokt zich met 10 man naar gelijkspel

Wedstrijdinformatie


...
Sportlust '46
0 - 2
...
vv Duno

 • zaterdag 12 oktober 14.30 uur
 • Wedstrijdsponsor:
  Chalet.nl
 • Pretfabriek Pupil vd Week:
  Djayah Ponnudarai
 • Wedstrijdbal:
  Van der Vooren Glasatelier
 • 14 september 2019 19:12

  Sportlust ’46 prees zich na afloop van het duel met SC Feyenoord gelukkig met een punt. De formatie knokte zich met een man minder terug in de wedstrijd en poetste een 2-0 achterstand weg tegen de Feyenoorders.


  Twee keer slecht verdedigen en onder de rook van Rotterdamse Kuip keek de Woerdense hoofdklasser tegen een 2-0 achterstand aan. Dat was de korte samenvatting van de openingsfase die Sportlust ’46 onderging op bezoek bij SC Feyenoord. Dergelijke verdedigende fouten worden tegen ploegen van het kaliber SC Feyenoord genadeloos afgestraft. Via Khalid Rahil en Jordy de Zwart kwam de 2-0 tussenstand dan ook snel op de borden te staan. Als klap op de vuurpijl kwam Sportlust ’46 vlak voor rust ook nog met tien man te staan na een uitgedeelde tik van Mark van der Weijden aan de Rotterdamse doelman.


  ,,Het is een beetje dubbel. Op voorhand teken je misschien wel voor een punt, maar ik kijk ook naar de dingen die gebeuren tijdens de wedstrijd. In de eerste helft was het van onze kant echt niet goed”, aldus oefenmeester Patrick Loenen. In de tweede helft knokte de ploeg zich terug na treffers van Rick Wils en Jasper Werkhoven kwam de ploeg langszij en nam het toch nog een punt mee naar Woerden. Waar Sportlust ’46 veerkracht toonde, zakte SC Feyenoord in en kon het niet meer dat brengen wat het in de eerste helft deed. ,,Zij deden alles veel minder. Als zij gefocust hadden gebleven en bleven doen wat ze moesten doen hadden we hier zeker geen punt gehaald.”


  ,,De goals gaven wij kinderlijk eenvoudig weg. Het was gewoon niet goed, zowel in de agressie als in het positionele. Als je dan ook nog eens structureel je duels niet wint, dan heb je geen grip op de wedstrijd.”  De ploeg trof tegelijkertijd een SC Feyenoord dat gebrand was op de overwinning. De thuisploeg had nog geen punt behaald, maar geldt nog altijd als titelfavoriet. ,,Ik denk ook niet dat hier heel veel ploegen gaan winnen wanneer ze met 11 tegen 11 spelen”, schetste Loenen de kracht van SC Feyenoord.


  De start voor Sportlust ’46 in de competitie is dus goed te noemen. ,,Hier teken je op voorhand voor, maar ik schrik toch van de manier waarop wij in de eerste helft hebben gespeeld. Daar moeten we de ogen niet voor sluiten. Daarbij pakt Menno de Jong nog twee weergaloze ballen voor ons.” Het punt mag Sportlust ’46 dus koesteren, alleen moet het in verdedigend opzicht verbeteren.


  SC Feyenoord – Sportlust ’46 2-2 (2-0)
  4. Khalid Rahil 1-0
  19. Jordi de Zwart 2-0
  56. Rick Wils 2-1
  70. Jasper Werkhoven 2-2

  43. Rode kaart Mark van der Weijden


  Verslag Nik Mandemakers

  Sportbeleving Woerden