Na 3-0 zege weer stap dichter bij titel

Wedstrijdinformatie


...
Zomerstop
-
...
Zomerstop

 • -
 • Wedstrijdsponsor:
  -
 • SNS bank Pupil vd Week:
  -
 • Wedstrijdbal:
  -
 • 13 april 2019 19:47

  Voor de buitenwacht lijkt het er op dat het kampioenschap Sportlust ’46 niet meer zal ontgaan. Intern is de ploeg zich er van bewust dat de overwinningen ook maar behaald moeten worden en dat daarvoor scherpte gewenst is.

   

  De periode van aftellen is begonnen bij de Woerdense eersteklasser en daar kon zaterdag wederom een nieuwe horde worden afgestreept op weg naar het kampioenschap. Nog zeven punten zijn nodig om de titelstrijd te beslechten en daar heeft het in de komende periode nog vier wedstrijden voor. Het is ook dat waar trainer Patrick Loenen geen aandacht aan besteed. ,,Het is cliché, maar we zullen het wedstrijd voor wedstrijd moeten bekijken. Dat is wel echt zo.”


  Tegen de bezoekers uit Giessen kwamen de Woerdenaren in eigen huis nimmer in de problemen. Echter kon Rick Wils pas vlak voor rust de openingstreffer op het scorebord zetten. Vlak na rust was het Nick Verhagen die de volgende treffer liet noteren. ,,We begonnen goed aan de wedstrijd met druk en mogelijkheden. Dat vloeide wat weg en het werd daardoor ook wat slordiger. Ook wel omdat we veel tijd hadden en niet heel veel weerstand kregen”, aldus Loenen.


  ,,Geen enkele wedstrijd is makkelijk meer en dat was het bijvoorbeeld ook vorige week niet tegen de hekkensluiter. Dan moet je uiteindelijk dicht bij jezelf blijven en je ding blijven doen. Dan weet je dat de kans groot is dat je de wedstrijd zal winnen. Dan moet het kloppen en hoef je daarvoor niet eens goed te spelen”, aldus de oefenmeester.

   

  Het kampioenschap komt met de week dichterbij en dat is niet de enige prijs waarvoor de ploeg in de race is. Dinsdag moet de ploeg op bezoek bij het Goudse Jodan Boys voor de kwartfinale van de beker. ,,Dat is leuk en ik begrijp ook dat het leeft na de bekerwinst van vorig jaar. Echter, het behalen van het kampioenschap is voor mij wel belangrijker. We hebben nu een marge van vijf punten en die geeft rust. Mocht die marge wegvallen komt er een vervelende druk op de ploeg”, omschrijft hij zijn overwegingen. Nieuw-Lekkerland zal de volgende tegenstander in de competitie zijn. Mogelijkheden om een volgende stap naar het kampioenschap te zetten.


  Sportlust ’46 – GRC 14 3-0 (1-0) 

  42. Rick Wils 1-0, 

  50. Nick Verhagen 2-0, 

  90+1. Patrick Lopes Martins da Veiga 3-0