Sportlust speelt gelijk tegen Te Werve (1-1)

Wedstrijdinformatie


...
Sportlust '46
5 - 0
...
Geinoord

 • Zaterdag 15 december 2018; 14.30 uur
 • Wedstrijdsponsor:
  Purple Haze Sound & Lights
 • SNS bank Pupil vd Week:
  Jayley Blonk
 • Wedstrijdbal:
  Stonecold Air Conditioning BV
 • 8 april 2018 09:46

  Sportlust ’46 heeft zaterdag in een bar slechte wedstrijd tegen het Rijswijkse Te Werve met 1-1 gelijkgespeeld.


  Op sportpark Vredenburch ontmoetten de twee halve finalisten van het toernooi om de KNVB-districtsbeker, Te Werve en Sportlust’46, elkaar voor de competitie. Won Te Werve verrassend van XerxesDZB met 1-0, de tegenstander van Te Werve, Sportlust’46, haalde hetzelfde huzarenstukje uit om met dezelfde cijfers te winnen van de gedoodverfde kampioen uit 1B, Sc Feyenoord. Beide teams verzekerden zich door de overwinningen een plaats in het ‘grote bekertoernooi’..

  Na drie minuten al verzuimde Mitch van der Vlist om de score open te breken. Met goed doorzetten van de aanvoerder van Sportlust’46 en het niet ingrijpen van de verdediging van Te Werve, kwam hij oog in oog te staan met de sluitpost van de Rijswijkers. Mitch van der Vlist schoot helaas hoog over.

  Sportlust speelde in een zeer traag tempo maar Te Werve kreeg na een klein halfuur in het eerste bedrijf gespeeld te hebben een grote kans, een speler van Te werve werd de diepte ingestuurd. Voor het doel gekomen van de bezoekers rondde hij doeltreffend af: 1-0. Enige minuten later miste Te Werve uit een hoekschop op een metertje na het doel van Michael de Leeuw.

  Met nog zes minuten op de klok in de eerste helft  werd een overtreding op Kevin Blonk bestraft met een vrije trap die door Robin Demeijer keurig werd ingeschoten: 1-1.

  Na de doelwisseling zakte het niveau van de wedstrijd onder het Amsterdams Peil. Waarschijnlijk gingen de zware midweekse wedstrijden hierin een rol spelen. Gescoord werd er niet meer en de wedstrijd dobberde langzaam naar het eind.

  In de zesenvijftigste minuut deed er wel een merkwaardig incident voor. Terwijl het speeltuig uit de verdediging van de groen-witten naar voren werd gespeeld, schopte de voorstopper met rugnummer 4 van Te Werve achter de rug van scheidsrechter Roozeboom, zonder enige aanleiding, Rick Wils (Sportlust’46) tegen het kuitbeen.

  Zowel in het veld als na afloop van de wedstrijd was dit het onderwerp van gesprek.


  Reactie Bestuur Sportlust ’46 n.a.v. wedstrijd Te Werve - Sportlust ’46

  Tijdens de wedstrijd tussen de eerste elftallen van Te Werve en Sportlust’46 is een speler van Sportlust, zonder dat de bal in de buurt was, door een speler van Te Werve hard van achteren geschopt. Op social media roepen de beelden van deze agressieve overtreding veel negatieve reacties en verontwaardiging op.

  Er is inmiddels contact gezocht met de KNVB en het bestuur van Ter Werve. Het bestuur van Ter Werve distantieert zich van het voorval en zal in contact treden met hun betrokken speler, de KNVB en passende tuchtmaatregelen nemen. Als vereniging nemen wij nadrukkelijke afstand van dit soort overtredingen en gaan wij uit van een adequate opvolging door Ter Werve en de KNVB.  (Foto,s haaglandenvoetbal)