Sportlust verliest kraker van Volendam (2-4)

Wedstrijdinformatie


...
Sportlust '46
5 - 0
...
Geinoord

 • Zaterdag 15 december 2018; 14.30 uur
 • Wedstrijdsponsor:
  Purple Haze Sound & Lights
 • SNS bank Pupil vd Week:
  Jayley Blonk
 • Wedstrijdbal:
  Stonecold Air Conditioning BV
 • 1 april 2018 11:27

  Sportlust verliest kraker van Volendam (2-4)

   

  Sportlust ’46 heeft zaterdag de topper tegen de RKAV Volendam met 2-4 verloren.


  Na het puntverlies in en tegen Marken vorige week startte Sportlust zaterdag scherp in de wedstrijd tegen de nummer 2 Volendam. De ploeg was gretig en het balspel was goed. De ploeg liet de bal regelmatig goed rondgaan om de vrije mensen te vinden.

  Het resulteerde in een optisch overwicht en een paar kleine kansen. Rick Wils was vele malen het aanspeelpunt in de spits maar de jonge spits had het moeilijk tegen de sterke verdedigers van Volendam.


  Dan in de 17e minuut was het Robin Demeijer die een goed opgezette aanval net iets slimmer was dan de verdediging en onreglementair gestuit werd door de doelman en strafschop voor Sportlust ’46.  Moussa Kalisse schoot beheerst de 1-0 in de touwen.


  Hierna gaf Sportlust onbewust het heft enigzins over aan Volendam wat met scherpe counters gevaarlijker werd. Uit 1 van die counters was het Mike Verhagen die onbewust een handsbal maakte anders had de spits van Volendam door kunnen lopen op keeper Michael de Leeuw. Geel voor Verhagen in een fase waarin de leidsman regelmatig met dezelfde kleur strooide.

  Dan de 29e minuut een vrije schop voor Volendam die achter in de defensie belande en daar stond Nico Keijzer van Volendam die de 1-1 binnen schoot.


  Dan de 37e minuut. Een speler van Volendam die door de defensie slalomde en waarbij hij aanvoerder Mike Verhagen raakte. Na de valpartij waarbij de leidsman dichtbij stond vond hij het nodig Verhagen wederom op geel te trakteren en dus de rode kaart. Sportlust moest met 10 man verder en dat werd een moeilijk verhaal.


  Toch was het Sportlust wat net voor rust nog de 2-1 maakte. Een mooie slalom van Robin Demeijer vanaf de middenlijn waarin hij twee spelers voor schut zette en uiteindelijk doeltreffend op schitterende wijze uithaalde en 2-1 met 10 man.


  Na de rust een sterker Volendam. Mede door de tussenstand in Alphen a/d Rijn probeerde men Sportlust vast te zetten. Het was een identieke goal als de eerste, weer een vrije trap en niet op letten van de defensie en weer werd de 2-2 binnen getikt.


  Hierna was Sportlust niet meer bij machte om het overwicht te pakken met 10 man. Volendam buitte dat goed uit met twee schitterende doelpunten en de uiteindelijke uitslag van 2-4 op het bord zette.


  Sportlust speelde een betere wedstrijd dan vorige week, maar was niet bij machte om met 10 man een goed resultaat neer te zetten tegen de nummer twee die ARC nu tot op 2 punten is genaderd.


  Dinsdag 4 april wacht de bekerkraker tegen SC Feyenoord. Aanvang van deze wedstrijd is 20.00 uur op Sportpark Cromwijck.