Sportlust wint de 1e Groene hart derby van ARC

Wedstrijdinformatie


...
vv Capelle
-
...
Sportlust '46

 • Zaterdag 9 november 2019; 14.30 uur
 • Wedstrijdsponsor:
  .
 • Pretfabriek Pupil vd Week:
  .
 • Wedstrijdbal:
  .
 • 26 oktober 2019 19:01

  Een voor de toeschouwer pover duel leverde Sportlust ’46 een verdiende overwinning op. Degelijkheid gaf zaterdagmiddag de doorslag en daarmee rukt de Woerdense hoofdklasser op naar een derde plek.


  De eerste derby van het Groene Hart werd door Sportlust ’46 winnend afgesloten. Op bezoek bij ARC won de ploeg van Patrick Loenen in een weinig verheffend duel. ,,Wij hadden de slechte wedstrijd onder controle”, luidde het veelzeggende commentaar van de oefenmeester. De ploeg kwam niet in de problemen in Alphen aan den Rijn, maar de Woerdense hoofdklasser kon ook niet imponeren.


  Al na een minuut voetballen kon ARC op voorsprong komen maar de kopbal van Stefan den Horder belandde op de paal. Nadien werd ook geen noemenswaardige kans weggegeven en kwam de ploeg na zo’n vijfentwintig minuten voetbal op een voorsprong. Nick Verhagen kwam door op de rechterkant waar hij de Alphense goalie Aäron Balk wist te verschalken. ,,We stonden goed georganiseerd, maar in balbezit was het moeilijk om het tempo hoog te houden.”


  Dat de organisatie goed stond was dit seizoen geen uitzondering. De ploeg hoefde pas zes goals te incasseren en dat is veelzeggend. ,,Het staat inderdaad goed. Het resultaat is vaak een gevolg van de wekelijkse uitvoering in de trainingen en de wedstrijd. Dat heeft met vastigheden en discipline te maken”, aldus de trainer. Juist dat is hetgeen waarop Loenen hamert. Geen gekke dingen gaan doen op het moment dat niet zo gemakkelijk gaat. Het was ook dat devies dat zaterdagmiddag werd uitgevoerd.


  ,,Wij kregen in de tweede helft nog enorm veel ruimte om de score nog uit te breiden, maar in verschillende overtalsituaties leverden we de bal gewoon in. Uiteindelijk veroverden we hem dan ook weer goed waardoor we ook niet echt in de problemen kwamen.” Het is weer een nieuwe overwinning voor de Woerdenaren en dus doet de ploeg volop mee in de strijd om de eerste periodetitel. ,,We moeten nog niet aan een overwinning op Spijkenisse denken. Die hebben gewoon een goede ploeg, maar het is wel leuk dat je waarschijnlijk tot het einde mee doet om de periode.”


  ARC – Sportlust ’46 0-1 (0-1)
  32. Nick Verhagen