Sportlust 46 wint weer na stafschoppen

Wedstrijdinformatie


...
Sportlust '46
-
...
vv Almkerk

 • Zaterdag 20 oktober 14:30 uur
 • Wedstrijdsponsor:
  Strijkwinkel Woerden
 • SNS bank Pupil vd Week:
  Rick Oussoren
 • Wedstrijdbal:
  Dirk Hamoen
 • 9 juni 2018 20:14

  Sportlust'46 houdt zicht op promotie na winst in strafschoppenserie

  Sportlust'46 heeft zich geplaatst voor de finale om promotie in de hoofdklasse. De rood-witte brigade van trainer Wim van t Westeinde  had tegen Kloetinge opnieuw een verlenging en strafschoppen nodig om de wedstrijd over de streep te trekken.


  De eerste helft domineerde op de eerste 5 minuten na Sportlust de wedstrijd.

  Vooral Mike Vrolijk kreeg meerderde kansen. Na een halfuur was het eindelijk raak voor de spits, die de belangrijke 1-0 op zijn naam zette, nadat hij knap werd vrijgespeeld door ploeggenoten Rick Wils en Zakaria Issarti.


  Nadat Sportlust met een 1-0 voorsprong aan de thee ging, leek er weinig aan de hand, tot Kloetinge tien minuten na rust plots de 1-1 maakte.

  Het gevaar van de Zeeuwen moest uit dode spelmomenten komen en op die manier werd dan ook gescoord. De inzet van Jeroen de Jonge werd nog door Kevin Blonk van de lijn gehaald, maar de assistent-scheidsrechter was attent op de achterlijn en keurde de goal goed.

  In het vervolg ging het spel op en neer, maar gescoord werd er niet meer.

  Ook een levensgrote mogelijkheid van Kloetinge in de zesde minuut van de blessuretijd (het spel lag lang stil door een blessurebehandeling van Mike Verhagen werd gemist,


  In de verlenging werd verder niet meer gescoord, waardoor het wederom aankwam op penalty's.


  Vorige week was de heldenrol voor keeper Michael de Leeuw. Dit keer stopte hij ook direct de eerste Kloetinger strafschop.

  Een door Martijn Jansen gemiste penalty leek de stand weer gelijk te trekken, maar de laatste strafschop van Kloetinge werd over geschoten.

  Hierdoor plaatste Sportlust zich voor de finale.


  Volgende week is WHC de tegenstander in een ongetwijfeld vol Sportpark in Woerden. Aanvang van de wedstrijd is om 14.30 uur.