Patrick Loenen vertrekt aan eind van seizoen

Wedstrijdinformatie


...
vv Capelle
-
...
Sportlust '46

 • Zaterdag 9 november 2019; 14.30 uur
 • Wedstrijdsponsor:
  .
 • Pretfabriek Pupil vd Week:
  .
 • Wedstrijdbal:
  .
 • 5 november 2019 20:11

  Hoofdtrainer Patrick Loenen is bezig aan zijn laatste seizoen als trainer van Sportlust ’46. Hij zal zijn contract na twee jaar niet verlengen bij de hoofdklasser. Dat maakte hij dinsdagavond voor de training aan de spelersgroep bekend. Loenen had het bestuur al eerder ingelicht over zijn beslissing.


  Loenen wordt met ingang van volgend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van de Veenendaalse derde divisionist DOVO. De coach is naar eigen zeggen toe aan een volgende stap in zijn trainerscarrière. Sportlust ’46 is onder Loenen momenteel een stabiele hoofdklasser en behaalde vorig jaar het kampioenschap in de eerste klasse. 


  Sportlust ‘46 vindt het bij monde van Cees Pels zeer spijtig dat Loenen Sportlust ’46 gaat verlaten. “We respecteren zijn keuze, maar hadden hem natuurlijk graag langer bij onze vereniging gehouden. Patrick heeft, en verricht, momenteel namelijk prima werk. We hebben een stabiele jonge selectie, met ook veel jongens uit de eigen jeugd en bezetten momenteel de tweede plek in de Hoofdklasse A.


  Het bestuur van Sportlust ’46 betreurt de beslissing van Loenen, maar wenst hem volgend seizoen alle succes toe bij DOVO. “Patrick kennende zal hij nog alles uit de kast halen om het seizoen succesvol af te sluiten met Sportlust ’46. We zijn ons inmiddels aan het beraden over een mogelijke opvolger,” aldus Voorzitter Jan van den Heuvel.


  Zelf speelde Loenen voor clubs zoals vv Utrecht, Holland en Nieuwland. In 2013 begon hij als trainer bij Argon uit Mijdrecht. Hier promoveerde Loenen in drie jaar van de tweede naar de hoofdklasse. Loenen vervolgde zijn trainerschap bij Eemdijk en behaalde daar de titel in de hoofdklasse. Afgelopen seizoen werd Loenen opnieuw kampioen, ditmaal met de roodwitten en bezet hij momenteel de tweede plaats in de hoofdklasse A.