Voetbal en keepers Clinics zijn een enorm succes.

Wedstrijdinformatie


...
vv Heerjansdam
.
...
Sportlust '46

 • Zaterdag 24 november 14.30 uur
 • Wedstrijdsponsor:
  .
 • SNS bank Pupil vd Week:
 • Wedstrijdbal:
  .
 • 11 juli 2018 23:26

  Voetbal- en keepers Clinics zijn een enorm succes.

  Het was voor de Jeugdcommissie wel even schrikken toen er op 10 juni maar liefst 108 aanmeldingen waren binnengekomen voor beide Clinics. We hadden de hoop uitgesproken om zo rond de 40 a 50 spelers hiervoor in te schrijven. Dus moesten we toch even snel schakelen om de faciliteiten voor dit aantal te organiseren.

  Gaat het wel passen op 1 veld en hebben we wel voldoende trainers en zijn er voldoende trainingsmaterialen was de vraag. Uiteindelijk moesten we besluiten om de keepers van de voetballers te scheiden omdat het op 1 veld niet ging passen.

  Op vrijdag 15 juni gingen we van start, onze eerste Clinic uit een serie van 8 voor onze veldspelers en daarna de keepers die maar liefst 6 specifieke keeperstrainingen gaan krijgen.

  De voetbal Talenten School van Gert Kruis had 7 trainingsonderdelen uitgezet en kwam met maar liefst 6 ervaren trainers naar Woerden.  Ook werden onze Hoofd Opleidingen Guus Griet en onze Technisch Jeugdcoördinator Ron van den Hoek ingezet bij één van de trainingsonderdelen. Na het uitreiken van voetbalshirts en een korte introductie van de trainers liep de kantine leeg en vervoegde iedereen zich naar het hoofdveld. De ruim 90 veldspelers werden in 7 groepen verdeeld en iedere groep kreeg een trainingsonderdeel en een trainer toegewezen. Na een korte uitleg kon er worden begonnen en na een klein kwartiertje blies trainer Gert op zijn fluitje en draaide de groep naar het volgende onderdeel. Elk trainingsonderdeel heeft een leermoment en een vervolg dus wat je leert bij je eerste onderdeel breng je in de praktijk in het volgende onderdeel of tijdens een klein partijtje.

  De keepers werden welkom geheten door Jan van Weenen van Goudse Keepersschool. Met maar liefst 5 keeper trainers waren zij naar Woerden afgereisd.

  De keepers starten met een demo van de Goudse Keepersschool en gaan dan zelf aan de slag met hun eigen trainer in hun eigen groepje. Door een zeer getalenteerde en ervaren groep trainers brengt eigenaar Jan van Weenen onze keepers de beginselen van het keepersvak bij.

  Onze keepers wordt niet alleen geleerd hoe je een bal moet tegenhouden maar ook hoe je in balbezit weer moet opbouwen. Tijdens deze Clinics is er ook een mogelijk voor "Train de Trainer" waarbij onze trainers ervaring kunnen opdoen bij deze scholen. Hier maakte Jacco Baelde, René Hamoen en André van der Werken dankbaar gebruik van.


  Op de ouderavond was door de Jeugdcommissie al aangegeven dat we vanaf volgend seizoen met meer gediplomeerde trainers en op een andere manier onze spelers willen gaan opleiden. Dit was één van de redenen waarom we ervoor gekozen hebben om deze voetbalscholen uit te nodigen. De keuze voor de Voetbal Talenten School was omdat zij, op de door ons gewenste manier, training geven. De Goudse keepersschool die in deze regio heel goed staat aangeschreven en een vaste standplaats op zondag in Moordrecht heeft was ook direct bereidt zijn medewerking aan ons te verlenen.

  Met maar liefst 8 trainingen voor de voetballers en 6 voor onze keepers tijdens de zomerstop kunnen we alvast een goede stap maken richting het nieuwe seizoen. Gezien het enthousiasme langs de kant van ouders/begeleiders en van de spelers op het veld kunnen we spreken van een groot succes. 


  Inmiddels is het eerste blok van 4 trainingen afgelopen en kan iedereen van een welverdiende vakantie gaan genieten. We gaan op vrijdag 31 augustus weer vol enthousiasme beginnen aan het 2e deel van de Clinic.

   

  De Jeugdcommissie