Interview Mike Verhagen

Wedstrijdinformatie


...
Zomerstop
-
...
Zomerstop

 • -
 • Wedstrijdsponsor:
  -
 • SNS bank Pupil vd Week:
  -
 • Wedstrijdbal:
  -
 • 10 mei 2019 11:34

  Wanneer Sportlust ’46 tegen de klok van half drie op eigen veld aan zal treden tegen Heerjansdam kan de ploeg zichzelf in de vorm van een kampioenschap zichzelf belonen voor een sterk seizoen. Wederom staat de ploeg op de drempel van de hoofdklasse.


  Zaterdagmiddag kan het zover zijn. Sportlust ’46 gaat dan in duel met Heerjansdam op jacht naar de landstitel in 1C. De ploeg van Patrick Loenen moest twee weken wachten op de ontknoping, maar inmiddels is het dan zo ver. Voor Mike Verhagen kan het weer een terugkeer in de hoofdklasse betekenen. In eerdere seizoenen bereikte hij dit niveau al met de ploeg waar hij de complete jeugdopleiding heeft doorlopen.


  ,,Zenuwachtig ben ik niet hoor. Het lijkt inderdaad alsof we een behoorlijke marge hebben, maar morgen moeten we het gewoon afmaken. Tegen wie we spelen maakt dan ook niet uit. In een kampioenswedstrijd geef je toch alles”, aldus de centrale verdediger. ,,Vorig jaar hebben we ook genoeg finales gespeeld, zowel in de nacompetitie als in de beker. Een groot deel van de selectie weet hoe het is om zo’n wedstrijd te spelen.”


  Ook vorig jaar was de ploeg dichtbij de hoofdklasse. Weliswaar wist de ploeg toen geenszins aanspraak te maken op het kampioenschap, de nacompetitie leverde een ander beeld op. De ploeg rechtte keer op keer de rug en toonde aan dat het in onderlinge duels veel kan klaarspelen. Op een Tottenham Hotspur-achtige manier ontsnapte WHC en liet het Sportlust ’46 in de laatste minuten van het duel ontgoocheld achter.


  ,,Ik denk dat wij wel toe aan zijn aan de hoofdklasse. Dat voelt dan niet per se als revanche voor vorig jaar, maar wanneer ik naar dit jaar kijk”, doelt hij op de overmacht die de ploeg tentoon spreidt. ,,In heel veel wedstrijden hebben wij het vroeg beslist. Er zat af en toe wat nonchalance bij. Tegen Sliedrecht en Heerjansdam waren het andere wedstrijden en verloren we ook. Maar goed, kampioen word je tegen de kleintjes hè. Alleen tegen VVGZ hebben we punten laten liggen in dat opzicht en liepen we nog uit ook”, typeerde hij de kern van dit seizoen.


  Bij de club leeft het duel. Verschillende sfeeracties staan op de planning en ook bij Verhagen zelf leeft het duel. ,,Zeker, bij de hele club ook wel. Dat is toch een mooie wedstrijd altijd. Ook in Woerden zelf leeft het. Op Koningsdag werd ik er al op aangesproken”, duidde Verhagen. Nu moet het nog worden afgemaakt. Zaterdagmiddag. Half drie.


  Nik Mandemakers
  Sportbeleving Woerden