Vooruitblik v.v. LRC Leerdam - Sportlust '46

Wedstrijdinformatie


...
Sportlust '46
.
...
vv WNC

 • Zaterdag 23 maart 2019 14:30
 • Wedstrijdsponsor:
  TiPTOP wasserette
 • SNS bank Pupil vd Week:
  Floris van Duuren
 • Wedstrijdbal:
  Jan Spruijt
 • 1 november 2018 21:09

  Een spannende wedstrijd in het vooruitzicht. Sportlust '46 gaat aanstaande zaterdag op bezoek bij v.v. LRC Leerdam. Kunnen de roodwitten de sterke serie een mooi vervolg geven?


  De Leerdamse Racing Club, beter bekend als LRC, neemt in de Leerdamse gemeenschap een belangrijke plaats in. De voetbalvereniging is met ruim 650 leden een van de grootste verenigingen in Leerdam en in de regio. LRC werd opgericht op 20 februari 1958 nadat een fusie tussen de voetbalafdeling van de omniverenigingen Voorwaarts en Sparta stuk liep. De voormalige Voorwaarts leden besloten na het stuklopen tot de oprichting van een zaterdagvoetbalvereniging onder de naam Rood Geel. Deze naam werd door de KNVB verboden omdat er al een vereniging met die naam was. De naam LRC werd wel geaccepteerd.


  LRC Leerdam kende vanaf 2008 een, in sportief opzicht, een uitstekende periode. Geholpen door de Stichting Topsport was men in staat een sterke selectie samen te stellen die de nodige successen kon bijschrijven. Zo werd men in 2009 winnaar van de district beker Zuid 1 via 1-0 winst tegen Kloetinge in Steenbergen. Het succes was nog niet over want men haalde zelfs de landelijke bekerfinale met Barendrecht als tegenstander. De hoofdklasser was tegen eerste klasser LRC Leerdam met 3-1 te sterk maar dat deed niets af aan de prestaties. Ook in de competitie ging het goed en men promoveerde zelfs naar de hoofdklasse, de hoogste afdeling op dat moment waarin men ook al verrassend begon met een 0-1 zege bij en tegen Spakenburg.


  Men speelde uiteindelijk drie seizoen achter elkaar op het hoogste niveau om weer terug te keren naar de eerste klas. Daar voelde men zich al snel thuis al werd de titel nooit behaald. In het eerste seizoen speelde men weer in district Zuid waar een tweede plaats en nacompetitie de beloning was, daar zou men een abonnement op hebben.


  Het volgende seizoen ging men ,,vreemd’’ met een uitstapje naar district West I waar men twee seizoen zou spelen. De aanpassing ging moeiteloos en een tweede en derde plaats waren de beloning met twee keer nacompetitie. Drie keer is scheepsrecht gold zeker voor de Leerdammers want in het seizoen 2014 – 2015 wist men, in een duel bij Buitenpost in Friesland met 2-4 promotie terug naar de hoofdklasse te maken. Het verblijf duurde maar heel kort, het eerste seizoen degradeerde men kansloos.

  Het seizoen 2016-2017 was men weer terug in de eerste klas en in district Zuid. Blijkbaar had men moeite met aanpassen, het werd een moeizaam seizoen waarin men zich op de laatste speeldag veilig speelde.