Walking Football toernooi bij Sportlust.

Wedstrijdinformatie


...
Sportlust '46
.
...
Sportlust '46

 • Zaterdag 15 juni 2019, Stonecold Lagere Elftallen Toernooi
 • Wedstrijdsponsor:
  Stonecold Airconditioning
 • SNS bank Pupil vd Week:
  .
 • Wedstrijdbal:
  Stonecold Airconditioning
 • 12 september 2018 21:01

  Op woensdagmiddag 12 september is bij Sportlust '46 het Groene Hart Walking Football Toernooi gehouden. De gastheren zijn de teams van v.v. Kamerik en Sportlust'46 in samenwerking met het Beweegteam Woerden. Walking Football is de naam van de voetbalvariant waarbij hardlopen uit den boze is. Spelers mogen enkel wandelen, want anders word je afgefloten.


  Niet alleen plezier is belangrijk, want links en rechts hoor en zie je dat mensen hun fanatisme niet kunnen beteugelen. Rennen is uit den boze, maar spelers die nog aardig fit zijn gaan af en toe toch te rap. Het is dan aan de scheidsrechter om daar tegen op te treden, maar ook dat gaat geregeld op inconsequente basis. Iets wat de ouderen irriteert. "Dan moet die nu ook fluiten, want hij rent ook", klinkt het dan langs de lijn. Het fanatisme slijt niet met de jaren.  (beelden rplfm)  Walking Football is een voetbalvariant voor mannen en vrouwen van boven de zestig jaar. Het reguliere voetbal gaat wat te rap en om ook ouderen te laten sporten is deze manier van voetbal uit de hoge hoed getoverd. Een manier die steeds groter begint te worden. Iets wat ook zichtbaar is aan de teams die op woensdag aanwezig zijn. Een team van FC Utrecht, maar ook een team uit Doetinchem laat zichzelf op het hoofdveld van Sportlust '46 zien.

  Er worden steeds meer Walking Football-toernooien gehouden en dat duurt ook de gehele dag. Bij Sportlust '46 was pas in de middag het slotakkoord. Een lunch is inbegrepen en zodoende wordt een dag lang volop bewogen. 

  (Woerdens Courant, Nik Mandemakers)