Walking Footballers Sportlust succesvol

Wedstrijdinformatie


...
Sportlust '46
5 - 0
...
Geinoord

 • Zaterdag 15 december 2018; 14.30 uur
 • Wedstrijdsponsor:
  Purple Haze Sound & Lights
 • SNS bank Pupil vd Week:
  Jayley Blonk
 • Wedstrijdbal:
  Stonecold Air Conditioning BV
 • 1 april 2018 12:16

  Op woensdag 28 maart 2018 organiseerde voetbalvereniging JSV uit Nieuwegein de 1e editie van het Walking Football Lentetoernooi.

  In totaal namen 16 clubs deel aan dit toernooi. Ook Sportlust ’46 deed mee met haar Walking Football team.

   

  Om 08.45 uur werd er vertrokken vanaf verzamelplaats sportpark Cromwijck. De Walking Footballers werden in de kantine van JSV netjes ontvangen met een bakje koffie.

  Er was een woord van welkom door de voorzitter van JSV. De diverse poules werden kenbaar gemaakt inclusief veldindeling en speeltijden. De wedstrijdduur was per wedstrijd 15 minuten. Nadat alle deelnemers zich hadden omgekleed kon het toernooi beginnen.


  De eerste wedstrijden verdeeld over 4 velden begonnen klokslag om 10.00 uur. Ieder deelnemend team speelde in de poulefase 3 wedstrijden van 15 minuten met een tussenpose van 20 minuten. De weersomstandigheden in de ochtend waren droog.


  Sportlust ’46 zat in een poule met JSV 1, IJFC 2 en Houten. Onder de overige teams bevonden zich ook ploegen als SC Feyenoord, FC Utrecht, Geinoord, Unitas, Kamerik, Blauw-Geel en uiteraard de organiserende vereniging JSV.

   

  Van 12.00 uur tot 13.00 uur was er een goed verzorgde lunch met heerlijke tomatensoep en broodjes.


  Sportlust behaalde uiteindelijk de finale door FC Utrecht met 2-0 te verslaan.

  De uiteindelijke finale werd dus gespeeld tussen Sportlust en Feyenoord 1. Na een gelijke stand in zowel de wedstrijd als de verlenging. Won Sportlust uiteindelijk met strafschoppen. Vriendenschaar behaalde de 3e plaats ten koste van FC Utrecht.


  Het team van Sportlust ’46 bestond uit Dirk van de Bovenkamp, Bert Eskes, Frans Lok, Jan van Mouwerik, Jaap Koningen, Joop van Wijk en Gert van Oudenallen.

  Deze oude rotten stonden onder de bezielende coaching van Eliah Lok die zijn jongens de gehele dag in toom diende te houden.

   

  Nadat alle teams onder de douche vandaan waren en zich opnieuw verzameld hadden in de kantine was het tijd voor een drankje met elkaar.

  Oude bekenden namen nog even de tijd om bij te praten.

  Tot slot kreeg Sportlust onder luid applaus van alle deel nemende teams de wisselbeker uitgereikt door de voorzitter van JSV.


  Al met al was het een geslaagde dag. Het was gezellig en zelfs de regen die in de middag gestaagd naar beneden kwam kon daar niets aan veranderen. Geen ernstige blessures en enkele pijntjes opgelopen tijdens de wedstrijden waren al weer verzacht door de fysiotherapeut die heel de dag zijn werk had gedaan.

  Op naar volgend jaar!