Wij stellen voor Sportlust 46

Wedstrijdinformatie


...
Zomerstop
-
...
Zomerstop

 • -
 • Wedstrijdsponsor:
  -
 • SNS bank Pupil vd Week:
  -
 • Wedstrijdbal:
  -
 • 4 september 2017 19:59

  Sportlust ’46 speelt komend seizoen weer in de 1e klasse A van de KNVB.

  De afgelopen weken hebben wij alle teams aan u voor gesteld.

  Deze week als laatste in deze serie ons eigen Sportlust ‘46:

   

  ZSV Sportlust ’46 is een op 5 oktober 1946 opgerichte amateurvereniging uit Woerden.

  Inmiddels telt de vereniging meer dan  1000 leden, met  17 senioren-,  1 dames en 18 juniorenelftallen met daarnaast een nog altijd groeiende pupillenafdeling van 20 teams, welke allen aan de competitie deelnemen.  De aller jongste voetballers kunnen terecht bij de Sportlust puppies of bij het 4x4 voetbal.

   

  De ambitie was voorafgaand aan het vorige seizoen duidelijk: promoveren. Uiteindelijk is dat niet gelukt en greep de ploeg naast alle prijzen. Alhoewel men op het einde van het jaar her en der punten liet liggen, liep men door een gemiste competitiestart continu achter de feiten aan.

   

  Trainer Wim van ’t Westeinde zet uiteen waar dit aan lag.

   

  De verwachtingen waren hooggespannen rondom Sportlust ’46. Vanuit de club werd aangegeven dat men mee wilde doen om de promotieplekken, maar Van ’t Westeinde was vanaf het eerste moment duidelijk. Wij willen promoveren. Uiteindelijk bevestigde de ploeg deze status door in de bekerpoule drie keer te winnen van SC Woerden en VV Montfoort waarbij de 7-0 overwinning tegen tweedeklasser SCH ’44 er bovenuit sprong. “Je hoort ook wel van tegenstanders dat ze ons hoger in hebben geschat dan wij als club en deel van de selectie zelf hebben gedaan. Een goed voetballende ploeg, een geoliede machine en een selectie met kwaliteiten hoor je dan”, vertelt Van ’t Westeinde.

  Wat wij te kort kwamen zijn doelpunten, nog meer dan dat we teveel doelpunten tegen kregen. Onze topscorer komt net aan elf doelpunten, als je kampioen wilt worden dan moet je topscorer er twintig maken en dan heeft je tweede man er elf. Uiteindelijk kom je dus een twintig doelpunten te kort.” Van ’t Westeinde vergelijkt dit met de andere ploegen die bovenin meespeelden. “De kampioen en nummer twee hebben een doelsaldo van +20, wij hebben een doelsaldo van +6”, omschrijft Van ’t Westeinde het probleem treffend.

  ’s Gravenzande is vorig seizoen dus de terechte kampioen geworden. Op basis van een constant seizoen zijn ze in de laatste wedstrijd kampioen geworden, net voor SC Feyenoord. Sportlust eindigde op de derde plaats. In heel veel poules had dat voldoende geweest voor nacompetitie. Helaas in de sterkte klasse 1B was dat niet het geval.

  Uiteindelijk is de ploeg tot aan het slot van de competitie competitief geweest om het kampioenschap binnen te slepen. “Het verdient een compliment aan iedereen dat we pas op het laatste moment zijn afgehaakt.” Hiermee doelt Van ’t Westeinde op het feit dat de ploeg door het seizoen de nodige tegenslagen te verwerken heeft gehad. “Getalsmatig was dat na Vitesse Delft, gevoelsmatig was dit misschien al wel eerder. Nadat we tegen Xerxes DZB drie rode kaarten kregen heeft dat ons wel parten gespeeld. Toen  beschikten we ook over net te weinig vorm en kwaliteit. Uiteindelijk is de meest stabiele ploeg kampioen geworden.”

   

  Nieuwe ronde nieuwe kansen seizoen 2017-2018

  Na een (helaas) lange zomerstop rolt de bal weer. Helaas, want we hadden graag eind mei en begin juni nog gevoetbald in de nacompetitie. Een vroege zomerstop dus. Je merkte aan de spelers dat ze het voetballen even zat waren. Tijd voor andere dingen en terecht want voetballen is een tijdrovende hobby.

  Maar daar waar de spelers kunnen genieten van hun vrije tijd , daar moet de staf maar vooral de TC vol aan de bak. Het is de periode dat de laatste belangrijke transfers worden geregeld. Hoe kunnen we het elftal versterken, hoe kunnen we naar een uitgebalanceerde selectie. Het is de TC, ondersteund door het bestuur en enkele enthousiaste scouts, weer gelukt om een prachtige selectie neer te zetten. Een selectie waarmee de staf aan de slag mag gaan om de doelstellingen na te streven en te realiseren. Complimenten voor het geweldige resultaat.

  De doelstelling is om te promoveren, want bij een mooie club als ZSV Sportlust ’46 past het hoofdklasserschap. Het zou ook een prachtig moment zijn om te promoveren. We kunnen in dit seizoen gebruik maken van een prachtig, modern kunstgrasveld met verlichting. Want een geweldige accommodatie wordt er gerealiseerd, zeker als de extra kleedkamers klaar zijn. Fantastisch werken voor een trainersstaf en heerlijk trainen en spelen voor een selectie.

  De competitie beloofd weer spannend te worden. De indeling is een mix geworden tussen ploegen uit west 1 en west 2. Leuk om naar nieuwe verenigingen te gaan. Maar ook lastig omdat we nauwelijks weten hoe de onbekende ploegen ervoor staan. Prachtige uitdaging om met de nieuwe selectie een gooi te doen naar het kampioenschap.

  We hopen op veel steun vanuit de vereniging en door de supporters. De selectie van één en twee zullen goed voorbereid aan de start verschijnen. 23 september starten we tegen een oude bekende, Xerxes. De eerste serieuze test is op 2 september als we voor de beker spelen tegen PVCV. Op 9 september spelen we onze eerste officiële thuiswedstrijd, op onze nieuwe mat.

  De selectie, met veel bekende spelers, talentvolle jeugdspelers en nieuwe spelers die snel onderdeel zullen uitmaken van de club, is er helemaal klaar voor om een geweldige en hopelijk succesvol seizoen te spelen.

   

  De volgende spelers hebben Sportlust ‘46 verlaten of zijn lager spelen:

   

  Jorn Uittenbogaard            

  Gaat lager spelen

  Aimen Said                       

  SV Nootdorp

  Lars Smits                        

  Stopt vanwege wereldreis

  Mike Koenders                  

  Nog onbekend

  Sercan Kurdal                   

  Gaat naar Stedoco

  Sjoerd vd Bovenkamp       

  Gaat lager spelen

  Thabiso van Zeijl              

  Gaat naar Argon

  Twan Schimmel                

  Gaat naar VV Lopik

  Freek van Driel                

  Gaat naar SCH Harmelen

  Stef Hoogveldt                 

  Gaat naar Nita

  Morris Breed                    

  Gaat naar OSM


   

  Sportlust’46 selectie 2017-2018

   

  positie

  afkomstig

  Fabian van Jaarsveld

  Keeper

  Sportlust 46

  Michael de Leeuw

  Keeper

  ARC

  Tim Hoogendijk

  Keeper

  Sportlust 46 jeugd

  Mike Verhagen

  Verdediger

  Sportlust 46

  Nick Verhagen

  Verdediger

  Sportlust 46

  Glenn Geefshuijsen

  Verdediger

  Sportlust 46

  Rory van Gulik

  Verdediger

  Sportlust 46

  Thijs Noordsij

  Verdediger

  Sportlust 46

  Martijn Jansen

  Verdediger

  Jodan Boys

  Robin van de Wijngaard

  Verdediger

  Sportlust 46 jeugd

  Robin Demeijer

  Middenvelder

  Sportlust 46

  Jeroen Merk

  Middenvelder

  Sportlust 46

  Zakaria Issarti      

  Middenvelder

  Usv Hercules

  Wadi Quirzane

  Middenvelder

  Usv Hercules

  Cas Knoester

  Middenvelder

  Rijnsburgse boys

  Youp van de Weijde

  Middenvelder

  Sportlust 46 jeugd

  Kevin Blonk

  Aanvaller

  Sportlust 46

  Mitch van der Vlist

  Aanvaller

  Sportlust 46

  Lars van der Plank

  Aanvaller

  Sportlust 46

  Moussa Kalisse

  Aanvaller

  Zoetermeer

  Remco de Rijk

  Aanvaller

  Vv Montfoort

  Rik Wils

  Aanvaller

  WDS

  Soulaimane Ouhamad

  Aanvaller

  Sportlust 46 jeugd

  Mike Vrolijk

  Aanvaller

  Sportlust 46 jeugd

     Sportlust ’46 technische staf 2017-2018

  Wim van t Westeinde        

  Hoofdtrainer

  Martijn Smaling                

  Assistent trainer

  Rene Spanjerberg             

  Keeperstrainer

  Ron Vermeij                     

  Hersteltrainer/verzorger

  Paul Alkema                     

  Teammanager

  Johan Verweij                   

  Elftalleider

  Peter Kats                        

  Elftalleider