De vele wedstrijden die elke zaterdag weer gespeeld worden kunnen (veelal) niet plaatsvinden zonder scheidsrechter. Er is binnen Sportlust een pool van clubscheidsrechters beschikbaar. Iedere scheidsrechter heeft in principe een bepaalde doelgroep waarvan hij wedstrijden fluit, bijvoorbeeld vooral A- en B-teams, of vooral hogere of lagere teams.


Coördinator Scheidsrechterszaken van Sportlust'46 Egbert Egberts, via e-mail egbertegberts@live.nl of zaterdagochtend tussen 8.30-10.30 uur in de commissiekamer. 

Op basis van het wedstrijdprogramma, de beschikbaarheid en de doelgroep overlegt de coördinator tijdig met de scheidsrechters wie bij een bepaalde wedstrijd wordt ingezet.

Daarbij wordt zoveel mogelijk vooruit gewerkt, zodat voldoende tijd over is om resterende knelpunten op te lossen. De coördinator maakt vervolgens een totaalschema per wedstrijddag. Dit schema hangt hij op in de commissiekamer en in de hal van het clubhuis. Op het schema zijn ook de telefoonummers van de scheidsrechters vermeld. Wijzigingen vinden in principe in overleg met de coördinator plaats.


Opleiding en instroom:

Er is behoefte aan een regelmatige nieuwe instroom van scheidsrechters. Daarom neemt Sportlust’46 initiatieven om spelers en oud-spelers te interesseren voor het scheidsrechtersvak. Daar hoort uiteraard ook een stuk opleiding bij. Naast spelregelavonden die intern binnen de club georganiseerd worden zijn er ook KNVB-cursussen voor (aankomend) scheidsrechters.


Faciliteiten:

Net als veel andere taken is ook die van clubscheidsrechter vrijwilligerswerk. Wel beschikken wij over een aparte scheidsrechterskleedkamer. En scheidsrechters worden door de bestuursdienst op zaterdag hartelijk ontvangen met koffie of een andere verfrissing.


Heeft u interesse om eens een wedstrijd te fluiten kunt u contact opnemen met: 

Coördinator Scheidsrechterszaken van Sportlust'46 Egbert Egberts, via e-mail egbertegberts@live.nl of zaterdagochtend tussen 8.30-10.30 uur in de commissiekamer.  

Wedstrijdinformatie


...
vv Nieuw Lekkerland
1 - 4
...
Sportlust '46

  • Zaterdag 20 april 2019 14:30
  • Wedstrijdsponsor:
    .
  • SNS bank Pupil vd Week:
    .
  • Wedstrijdbal:
    .