Voetbal tegen Kanker-toernooi

Sportlust ‘46 5 zet zich in voor de strijd tegen kanker


Een voetbalvereniging als Sportlust ’46 vindt het niet meer dan normaal om ook haar maatschappelijke verplichtingen na te komen. Het mogelijk maken van maatschappelijke stages voor jeugdigen, maar ook het organiseren van activiteiten voor goede doelen.

De selectie van Sportlust ‘46 5 is zo’n groep binnen de vereniging, die zo’n evenement organiseert.

 

De Stichting Voetbal tegen Kanker (VTK) organiseert aan het eind van elk seizoen een groot toernooi, met als doel zo veel mogelijk geld op te halen voor een kanker gerelateerd goed doel. Mede door het grote aantal sponsors en donateurs is het toernooi een groot succes en inmiddels niet meer weg te denken bij Sportlust’46.

 

Voetbal tegen Kanker is bedacht door Sportlust 5 speler Rody van der Vlist. Het idee ontstond om aan het einde van het voetbalseizoen een leuk toernooi te organiseren voor teams van de verenigingen waar hij in het verleden heeft gevoetbald, aangevuld met een aantal (regionale) vriendenteams. Dit werd, in combinatie met het steunen van een goed doel dat zich inzet voor de strijd tegen kanker, door iedereen binnen het vriendenteam van Sportlust ‘46 5 omarmd. Hiermee werd ook gelijk het motto ‘Voetbal tegen Kanker’ geboren en de Stichting VTK opgericht.

Bezoek hier de website van Voetbal tegen kanker. 

VTK kan op twee manieren worden uitgelegd. Het vijfde team van Sportlust ‘46 voetbalt tégen het scheldwoord kanker, dat nog regelmatig binnen en buiten het veld te horen is. De spelers spreken tegenstanders en toeschouwers actief aan op dergelijk taalgebruik. Daarnaast proberen zij met het VTK toernooi zo veel mogelijk geld bij elkaar te krijgen voor een kanker gerelateerd goed doel.

 

Groot succes

Mede door de stroom aan publiciteit is het VTK-toernooi inmiddels een bekend fenomeen in Woerden en omstreken. Met de hulp van een groot aantal sponsors uit de regionale horeca en het bedrijfsleven werd er met het eerste toernooi in 2015 ruim €14.000,- opgehaald voor Stichting KiKa (Kinderen Kankervrij). De tweede editie, afgelopen juni, was een nog groter succes. Mede door hoofdsponsor Hans Jongerius, die zijn naam aan het toernooi verbond, werd iets minder dan €30.000,- verdeeld tussen Make-A-Wish Nederland het Woerdense Inloophuis ‘Leven met kanker’.

 

Voor het hele gezin

Het VTK-toernooi is niet alleen een voetbaltoernooi. Het is een dag voor het hele gezin. Er zijn diverse activiteiten, waaronder een groot springkussenfestival voor de kinderen, een DJ die de dag van een muzikale omlijsting voorziet en diverse muziekoptredens. Na afloop van het toernooi draait het Rad van Fortuin en is er een Superverloting met een groot aantal zéér mooie prijzen.

 

Kortom, het Voetbal tegen Kanker-toernooi is een gezellige en sportieve familiedag met als doel zo veel mogelijk geld op te halen voor de strijd tegen kanker. 

Wedstrijdinformatie


...
Zomerstop
-
...
Zomerstop

  • -
  • Wedstrijdsponsor:
    -
  • SNS bank Pupil vd Week:
    -
  • Wedstrijdbal:
    -